Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Kada ga je sudija počeo savetovati da se odrekne vere Hristove i spasi sebe, Evlampije mu je hrabro odgovorio:

- Odreknite se vi vaših lažnih idola i priznajte Hrista kao jedinog sina Božijeg.

Sudija je tada surovo izrekao smrtnu kaznu Evlampiju i naredio rimskim vojnicima da ga tuku do smrti. Kada je čula za muke na koje joj je bačen brat, Evlampija odluči da i ona zatraži istu kaznu, kako bi sa njime primila istu kaznu u ime Hrista.

Vojnici su potom oboje tukli do iznemeglosti. Evlampije je potom bačen u vrelu smolu, a na kraju mu je odsečena glava. Evlampija je izdahnula odmah od batina.

Hrišćani su ovog brata i sestru proglasili za svece isključivo zbog njihove hrabrosti. Veruje se da na sutrašnji dan Bog daje posebnu hrabrost svima koji se odluče da zaštite slabije od sebe i da se bore za časnu i ispravnu stvar.

Takođe, Sveta Evlampija se smatra zaštitnicom braće i sestara širom sveta. Svi koji žele njenu naklonost na sutrašnji dan treba da poklonom ili bilo kakvom malom pažnjom pokažu svojim najbližim koliko im znače i koliko ih vole.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
SPC

Komentari (0)

Loading