PLJUŠTALE KAZNE ZBOG MOBILNIH TELEFONA Oko 7000 vozača i 700 pešaka procesuirano za 7 dana
Foto: Alo/Foto: Tanjug

Više od 40000 vozača i 4.000 pešaka suočava se s posledicama nepažnje u saobraćaju, piše pink.rs

Dejan Stević, iz Uprave saobraćajne policije rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova preko 20 puta u medijima najavilo akciju.

- Naš cilj je bio da preventivno negde utičemo na sve učesnike u saobraćaju i da zaista shvatimo koliko je fokus pažnje jako važan, odnosno centralni element bezbednosti. Kad je sama akcija u pitanju, možemo da kažemo, pitali ste da li smo zadovoljni, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova je najzadovoljniji kada spreči štetnu posledicu pre nego što nastane a ono što volimo da kažemo, jeste da je bolje sprečiti jednu nezgodu, nego napisati hiljade kazni - rekao je Stević.

Procesuirno preko 40 hiljada vozača i oko 4 hiljade pešaka

- Od početka godine, zbog nepropisne upotrebe mobilnog telefona u toku vožnje, procesuirali smo preko 40 hiljada vozača i oko 4 hiljade pešaka. Tokom same akcije, za nepropisnu upotrebu mobilnih telefona, procesuirano je oko 7 hiljada vozača, pazite, to je za 7 dana, i oko 700 pešaka. Ono što još moram da napomenem, zašto su ove akcije bitne i koliko utiču zaista na bezbednost svih nas, jeste da smo ovom prilikom otkrili 15 hiljada ostalih prekršaja, 22 osobe smo pronašli za kojima se tragalo, i otkrili 16 krivičnih dela - istakao je Stević.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading