lavica
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ona se sumnjiči da je izvršila krivična dela ubijanje i zlostavljanje životinja i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra. Policija u Subotici po nalogu osnovnog javnog tužioca u tom gradu, podneće krivične prijave protiv ove žene.

Pretresom stana koji je osumnjičena koristila, policija je pronašla i 18 afričkih albino džinovskih puževa, koji su zabranjeni za držanje i koji su joj oduzeti i smešteni u Zoološki vrt na Paliću. Protiv osumnjičene biće podnete krivične prijave, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Stop zloupotrebama životinja!

Slučaj lavice Kiki pokazao je, nažalost, da dokle god postoje ljudi koji kupuju divlje životinje iz zabave, bez provere uslova za držanje i svesti da moraju da imaju dozvolu za držanje dobijenu isključivo od Ministarstva zaštite životne sredine, u naša prihvatilišta stizaće ptice odsečenih krila sprečene tako da pobegnu, ptice ulepljenih kljunova da ih niko ne bi čuo, životinje različitih vrsta koje ostaju bez vazduha u kutijama u kojima su skučene, pa i takve poput male lavice, saopštio je Zoo Palić koja je preuzela brigu o nađenoj lavici.

„Lavica Kiki više nije sa nama. Posle 15 dana borbe, izgubila je svoju životnu bitku, uprkos našim najvećim naporima da je povratimo. Kiki je uginula 6.oktobra, oko 21 čas. Nadamo se da se ovakvi slučajevi zloupotrebe životinja od strane nesavesnih „vlasnika", kao što je bio njen, više neće događati“, saopštili su iz Zoo Palić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading