Mačka Maza
Foto: Alo/Printscreen

Mačka Maza nestala je prošle nedelje u Pančevu, a njena vlasnica Jelena nudila je pronalazaču brojku od neverovatnih 500 evra.

Maza je kućna životinja i verovatno je preplašena. Međutim, kako Maza još uvek nije pronađena, vlasnica je odlučila da poveća nagradu i sada nudi čak 1.000 evra, prenosi Telegraf.

Jelena macu traži neprestano, a poslednji put je viđena u Ulici Prote Mateje Nenadovića. Ne može se navikne da je nema, a još više je za Mazu vezuje to što ju je igrom slučaja pronašla na ulici i udomila.

- Nemam ideju stvarno gde bi mogla da bude, nikad nije odlazila niti pokušala na bilo koji način da pobegne. Veoma je plašljiva od ulaznih vrata ili komšijskih pasa ako zalaju u hodniku. Ja sam je našla na Zelenom vencu 2019. godine, neko ju je bacio sa njena tri mačeta. Njih sam udomila, a nju sterilisala, a od tada je u stanu. Nije imala kontakt sa spoljnom sredinom, jednom kad sam je ostavila na mesec dana kod prijateljice pošto sam morala na put, ona je sedela sve vreme sakrivena ispod komode, toliko je plašljiva - objašnjava nam njena vlasnica.

Jelena je, kako kaže, veliki ljubitelj životinja, ali Maza u njenom srcu zauzima posebno mesto. I sada je boli slika kada se seti kako je mačka izlegala te godine kada ju je pronašla, bila je zlostavljana i istraumirana

Mnogi su se zapitali zbog čega Jelena nudi ovoliku brojku za macu koju je udomila sa ulice, ipak, njega priča govori da Maza nije samo kućni ljubimac. Ona je deo porodice i bez tog dela, Jelena ne može da funkcioniše.

- Živela je sa mnom po raznim ćumezima i podstanarskim stanovima u 20 kvadrata godinama, delila je moju muku, osećala je sve. Ja je volim i nikad je neću prestati voleti. Nemam roditelje i ona mi je sve. Bole me komentari i ismevanje i glupi saveti o tome da je to "samo životinja" i da ima "sličnih" Maza nije samo životinja, ona je jedna dobrica i ja sam glupača jer sam verovala ljudima, hoću da ljudi prestanu više da me šikaniraju muka mi je pogleda pojedinih komšija kao da sam luda. Muka mi je od svega - kaže ona.

BONUS VIDEO

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading