takmičenje u ležanju
Foto: Alo/V. P.

Naravno, hrana i piće za takmičare su takođe njegov trošak. Iako hladnoća polako dolazi u ove krajeve, njih troje su rešeni da ako treba ležeći dočekaju i sneg koji u ovom selu na 1.000 metara nadmorske visine može i uskoro da padne.

Njih troje su specijalno za Alo! preneli utiske s ovog takmičenja iako su im, kako kažu, novinarske ekipe iz celog sveta koje ih posećuju već pomalo i dosadile. Otkrivaju nam da je priča o ležanju u Crnoj Gori stigla i do Japana. Propozicijama takmičenja dozvoljene su tri pauze dnevno od po 15 minuta za vežbanje i razmrdavanje, ali to nije dovoljno, pa su posle više od 1.000 sati ležanja takmičari nabacili i po nekoliko kilograma viška.

Ubeđena da će baš ona da pobedi, Lidija Marković kaže da nije sumnjala da će u finalu ostati žene.

takmičenje u ležanju

V. P.

 

- Đe će muškarci sa Crnogorkama?! Iskreno, ovde mi ništa nije teško! Došla sam da uživam, još se nisam odmorila, savršeno se osećam, ne planiram uskoro da ustanem, biću ovde do kraja! - poručila je Lidija, inače 23-godišnja vlasnica kozmetičkog salona, i zaključila:

- Uveče zahladni, ali uvučemo se u vreće i bude nam super. Samo bog zna kad će ovo da se završi. Svi smo uporni, svi smo psihički jaki, što je najbitnije!

Gordana Filipović iz Brezana pokraj Nikšića uporna je u nameri da pobedi.

- Ušli smo u 1015. sat, a kada smo došli do ove tačke, nema odustajanja, idemo do kraja. Najizdržljiviji će pobediti. Kada smo počeli, pretežno smo gledali u telefon, čitali vesti, čitali knjige, a sada nam je već sve to dosadilo, sada uglavnom vreme provodimo u priči, okrenuti jedni drugima. Kada provodite 24 sata dnevno s nekim, dobijete nove teme - kaže Gordana za Alo!

takmičenje u ležanju

V. P.

 

Najčudnije je, kaže, to što im svi ti razgovori i igrice nisu još uvek dosadili.

- Mislim da niko od nas troje nije osetio da mu je dosadilo, okrećemo se, prevrćemo, u svakom trenutku imamo neku zanimaciju.

Jedini momak koji je izdržao da se takmiči ovako dugo i u jakoj konkurenciji dospeo u prvih troje je Filip Knežević iz Mojkovca. Kako kaže, ovim plasmanom nije dokazao da su tačne stare glasine da nisu Crnogorci lenji, već uporni.

takmičenje u ležanju

V. P.

 

- Ovo je dokaz da smo uporni. Ovo je borba neprestana. Jedini sam muškarac ovde, tako da sam ponosan na sebe jer sam desetoricu njih već ispratio. Bio je ovde jedan takmičar iz Srbije, ali je odustao, jer je verovatno shvatio da ne može da se nosi sa nas troje. Iznenađujuće dobro sve podnosimo. Onima koji nas bodre poručujem da ne brinu, da smo dobro, da imamo svega kao kod kuće - kaže Filip koji će, kaže, da razmisli da li će se prijaviti sledeće godine za takmičenje jer nema dugoročne planove.

Sa publicitetom koji je premašio granice Crne Gore i regiona oni se bore tako što ga nisu ni svesni, pa izjave i čitave intervjue daju bez opterećenja i potpuno opušteno, a obećali su da će takvi da ostanu, te da im popularnost neće udariti u glavu.

Nije zdravo, al’ je lepo

takmičenje u ležanju

V. P.

 

Kako je za Alo! rekla Lidija, ležanje bi moglo da bude problem, da ne uživaju u njemu.

- Naravno da nije zdravo ovoliko da se leži, ali sada imamo pauzu od 15 minuta i iskoristimo je maksimalno. Treniramo u tim pauzama, a treniramo i ovako ležeći. Radimo vežbe u krevetu. Mi smo i mladi, pa nam sve ovo lakše pada. Jedino što smo se ugojili, kada sam došla imala sam 60 kila, a sada imam 65, tako da će biti posla u teretani kada se vratimo kući - kaže Lidija kroz osmeh.

Tri pauze od po 15 minuta

Svakog dana ležači mogu da ustanu i obave fiziološke potrebe, istuširaju se, prošetaju, iskoriste vreme kako god žele. Pametno, to vreme koriste da se osnaže za nastavak takmičenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading