lopov
Foto: Alo/Shutterstock

Morate preduzeti sve potrebne korake kako bi svoj dom zaštitili od provalnika i krađe.

Instalirajte alarmni sistem

Jedan od najvažnijih sigurnosnih uređaja u domu je robustan kućni sigurnosni sistem. U kuće sa alarmnim sistemom je oko 300% manja verovatnoća da će biti opljačkane nego u kuće bez njega.

Neki sigurnosni sistemi mogu biti prilično skupi, pa se uverite da kupujete i izaberete sistem koji odgovara i vašim potrebama i budžetu.

Investirajte u pametno zvono na vratima

Pametna zvona na vratima su odlična odbrana prve linije u zaštiti vašeg doma. Video zvona na vratima mogu vam pomoći da pažljivo pratite ko je na vašim ulaznim vratima i mogu da čuvaju video u oblaku ili lokalno za kasniji pregled.

Takođe će vam omogućiti da komunicirate sa nekim na vašim ulaznim vratima pomoću pametnog telefona ili tableta bez potrebe da ustanete, a možete da vidite kada je neko tu, čak i kada niste kod kuće preko aplikacije na telefonu.

Instalirajte detektor pokreta

Umesto da stalno imate uključeno spoljno osvetljenje, postavite svetla koja se aktiviraju pokretom po obodu vašeg imanja. Iznenadna jaka svetla mogu uplašiti potencijalne uljeze i uplašiti ih.

Provalnici obično preferiraju privatnost dok su na poslu i odvratiće ih dobro osvetljeno imanje.

Neka izgleda kao da je neko kod kuće

Kad god niste kod kuće, uvek vredi učiniti da izgleda kao da neko jeste. Ovo može biti jednostavno kao da ostavite upaljeno svetlo u kući, ali neki provalnici će nadgledati imanje kako bi potražili znakove da je možda prazno.

Jednostavno rešenje je da kupite pametni utikač ili pametni prekidač za neke od vaših svetala. Ovo može biti veoma jeftino, a možete postaviti prilično nasumične obrasce, samo u slučaju da neko drži stražu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading