DEVOJČICA SA MIRIJEVA KOJU JE OTAC ZLOSTAVLJAO SE OPORAVILA Spremna je za polazak u školu
Foto: Alo/Foto: Nikola Todorović

Iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiji su saopštili da se devojčica iz Mirijeva zdravstveno oporavila, napreduje prema očekivanjima stručnih lica koja prate njen razvoj, a u hraniteljskoj porodici, koja se ovim humanim poslom bavi od 2004. godine, obezbeđeni su joj svi uslovi za dalje odrastanje.

Dodali su da se devojčica sprema za polazak u školu, a na testovima za upis je pokazala izuzetne rezultate.

Ministarka Darija Kisić je izrazila zadovoljstvo što se devojčica oporavila i što će uskoro da sedi u klupi sa svojim drugarima, da se druži, igra, uči i ima bezbrižno detinjstvo, kao što treba da ima svako dete, naglasivši da je to najvažnija pobeda.

Ministarstvo za brigu u porodici

Ministarstvo za brigu u porodici

 

 

Ministarka je zahvalila hraniteljskoj porodici koja je devojčici, kako je istakla, pružila ljubav, pažnju, sigurnost i toplinu doma, što je dodatno pomoglo da se ona brzo oporavi od teških momenata kroz koje je prošla.

Ona je ukazala na veliki značaj hraniteljskih porodica za decu bez roditeljskog staranja.

"Hvala svim hraniteljskim porodicama koje pružaju ljubav ovoj deci, koja im je preko potrebna da bi nastavili svoj život i bila srećna", navela je Kisićeva.

Da podsetimo, nakon što je 24. marta ove godine izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena osmogodišnja L. P., tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za njenim ocem koji se dao u bekstvo, ali je posle nekoliko dana pronađen i uhapšen.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading