Nevreme u Beogradu
Foto: Alo/Alo

Naime, novo upozorenje se odnosi za područje Banata – na jake pljuskove, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar.

- U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila područje južnog premeštaće se ka srednjem Banatu (okolina Zrenjanina) uslovljavajući obilne pljuskove sa količinom kiše od 10 do 30 mm, lokalno i više za kratak vremenski period, kratkotrajan grad i jak i olujni vetar - stoji na sajtu RHMZ.

Podsećanja radi, jutros je Republički hidrometeorološki zavod najavio da se jak oblačni sistem koji na području juga Italije, u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj uslovljava kišu i jake pljuskove sa grmljavinom premešta ka području zapadne Srbije, a zatim će se u drugom delu dana preko naše zemlje premeštati dalje na istok Balkana.

"U drugom delu dana, odnosno posle podne, uveče i u prvom delu predstojeće noći, u našoj zemlji biće veoma nestabilno sa uslovima za vremenske nepogode u vidu obilnih pljuskova, pojave grada i kratkotrajno, pri najintenzivnijim grmljavinskim procesima, olujnim vetrom. Usled očekivane pojave vremenskih nepogoda, na snazi će biti i crveni meteo alarm.“

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading