STIGLA VREMENSKA PROGNOZA ZA AVGUST Čubrilo ima jednu dobru i jednu lošu vest
Foto: Alo! Ilustracija

- To nikako ne znači da vrelih dana više neće biti, ali se lako može desiti da su duži periodi vrlo visokih temperatura polako iza nas - objavio je Marko Čubrilo.

S druge strane, umesto vrelina će nas u narednom periodu progoniti veoma nestabilno vreme, a moguće su i pojave zloglasnih superćelijskih oblaka. Važne vesti o tome nas čekaju već sutra popodne.

Nestabilnosti donose grmljavinske pljuskove

Prema prognozi Čubrila, sutra će prvi deo dana biti uglavnom sunčan i topao, dok će u Vojvodini i na zapadu Srbije od sredine dana biti nestabilno.

- Te nestabilnosti donose lokalnu pojavu snažnih grmljavinskih pljuskova, obilne kiše, pojavu grada i prolazno veoma jak vetar. Zasad još nije moguća tačna procena hoće li se ova nestabilnost organizovati u superćelijske sisteme. Tek sutra pre podne, kada promena bude sasvim blizu, biće moguća i detalja procena te opcije - objavio je Čubrilo.

 

 

Čubrilo upozorava da, ako parametri ostanu veoma visoki kao što su bili jutros, sve te pojave - jak vetar, obilna kiša, grad, jako sevanje - mogu biti vrlo izraženi, posebno na lokalnom nivou.

- U noći ka sredi i u sredu tokom dana preko regiona će se premeštati hladan front koji će doneti kišu, grmljavinske pljuskove i lokalnu pojavu nepogode. Temperatura u osetnijem padu. Na planinama BiH, Srbije i Crne Gore koje su na preko 900 metara nadmorske visine maksimum bi mogao ostati ispod +15 stepeni Celzijusa, i to osveženje bi bilo najizraženije u ovom mesecu - objavio je Čubrilo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading