SVI VI IZ KOLONE, PRAŠTAJTE Srpkinja napravila haos na grčkoj granici
Foto: RINA

Nakon jučerašnje ispovesti o tome kako je putovala sa roditeljima i sestrom za vreme stare Jugoslavije, te i kako su mama i tata prenosili stvari preko granice, Nataša se ponovo oglasila unutar grupe "Grčka info".

Ovaj put, ona je ispričala kako je zbog činjenice da se u Grčku nije moglo bez 500 maraka ući, napravila haos na graničnom prelazu dok je vadila novac iz skrivenih delova torbe, piše Nportal.

"Sakrij to, nemoj u novčanik"

Njenu ispovest prenosimo vam u celosti:

- Videh danas da su vam se svidele moje uspomene sa granice Grčke ranih osamdesetih, pa smo mnogi sa setom i sjajem u očima delili iste, te vam obećah još jednu priču sa granice Grčke ali devedesetih. Nadam se da ćete se od srca smejati kao ja svaki put kad se setim. Beše to 1995te mislim kada je deda Avram zaustavio inflaciju a ja dala uslov za četvrtu godinu na Psihologiji. Siromašna studentkinja švercovanjem skupila u sitnim apoenima jedva 500 maraka i pakuje bekpek da sama obiđe Kiklade i Atinu. Skoči mlađa sestra na mene kad vide da pare stavljam u novčanik. Za nju dete inflacije to su ogromne pare. Ni slučajno u novčanik.

SVI VI IZ KOLONE, PRAŠTAJTE Srpkinja napravila haos na grčkoj granici

Foto: Shutterstock

 

- Pa gde ću?

Rasporediće ona po stvarima sitne apoene.

- Pa kako ću da ih nađem?

- Napraviću ti šifrarnik, kaže ona i piše: čarape 20, dezodorans 10, ogledalce 5, neseser 20...

Puštam je ja uzimam stvari i ulazim u redovnu liniju za Solun odatle ću trajektom.

Na granici gužva ulazi žena carinik Grkinja i kaže ne može u Grčku ko ne pokaže u novčaniku 500 maraka. A ja na zadnjem sedištu. Ranac sa parama u bunkeru. Otvara narod novčanike, ja se znojim u novčaniku 20 maraka. Objašnjavam da imam pare u bunkeru. Stoji zilion kola i autobusa na granici ja sedam sa rancem ispred autobusa, držim spisak šifrarnik i redom vadim: čarape 20 maraka, dezodorans 10, crvena kao bulka narod viri i gleda pažljivo šta se dešava. Pustila me kad sam stigla do 300 maraka nije imala živaca za više.... Svi vi iz te kolone praštajte. Neki drugi put o tome kako su lepe Kiklade kad si student", napisala je ona u objavi koja je nasmejala mnoge.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading