VELIKE GUŽVE NA IZDAVANJU PASOŠA! Oglasili se iz MUP-a, što pre podnesite zahteve
Shutterstock/Adam Radosavljevic

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje da, ukoliko vam je važnost pasoša istekla ili ga nemate, blagovremeno podnesete zahtev za izdavanje putne isprave. Iz MUP-a ističu da je očekivano povećano interesovanje građana za izdavanje putnih isprava u periodu sezone letnjih odmora."Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da, ukoliko im je važnost pasoša istekla ili ga nemaju, blagovremeno podnesu zahtev za izdavanje putne isprave kako bi u što kraćem roku dobili dokument i krenuli na planirani put", navodi se u saopštenju.

Podsećaju i da, ukoliko putujete sopstvenim automobilom, proverite važnost saobraćajne i vozačke dozvole, kao i registracione nalepnice i na vreme, pre isteka važnosti, podnesete zahtev za izdavanje novih dokumenata. "Važno je da na put krenete odmorni, poštujete saobraćajne propise i vodite računa o svojoj i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju", zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Sasko

18.06.2023 15:08

Srpska posla.Ja sam izvadio pasoš 20.januara jer mi je trebao za letovanje.Da svi izvade na vreme nebi bile gužve ali Srbin je to, sve u zadnjem trenutku.Ja tih problema nemam.Pozdrav.