AFRIČKA KUGA SE POJAVILA U SELU KOD PANČEVA! Zna se da li može da se prenese na ljude!
Foto: Printscreen/Foto: RINA

"Na osnovu ovog rešenja područje poluprečnika najmanje 10 kilometara oko žarišta zaraze u naseljenom mestu Jabuka, u Južnobanatskom upravnom okrugu, proglašava se ugroženim od afričke kuge kod domaćih svinja. Područje obuhvata i naseljena mesta Glogonj, Kačarevo i Pančevo na teritoriji grada Pančeva, naseljeno mesto Crepaja na teritoriji opštine Kovačica, naseljeno mesto Sefkerin na teritoriji opštine Opovo, Južnobanatski upravni okrug i naseljeno mesto Ovča na teritoriji opštine Palilula, grad Beograd", saopšteno je iz Uprave za veterinu, a preneo je Agroklub.

Kako stoji na sajtu Srednjobanatskog upravnog okruga, u njihovom sedištu je održan sastanak u vezi ove situacije i usled širenja afričke kuge svinja kod domaćih svinja u Republici Rumuniji i Republici Srbiji.

Nadležni iz mesne zajednice Jabuka su se, takođe, oglasili na društvenim mrežama objavom da zbog pojave afričke kuge na teritoriji ovog naselja, veterinarska stanica obilazi kuće i utvrđuje koja domaćinstva imaju ove svinje i da li su one zaražene. U toku je obeležavanje neobeleženih svinja, kao i neprekidno praćenje situacije na terenu, a navodi se i da bolest nije prenosiva na ljude.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading