Poplave kod Čačka
Foto: Alo/Foto: RINA

Ističu da ovo nije prvi put da njihovo naselje plavi.

- Satima punimo džakove, ali nam je u jednom trenutku nestalo peska pa smo čekali da stigne. Jutros su dolazili iz opštine, obišli su teren. Našu ulicu je još 2018. godine oštetila poplava i do sada nije ništa rešeno. Tada je pukla i cev od gasa koju je poslednja poplava otkopala i sada stoji tako na otvorenom - rekao je juče za RINU Đorđe Šijak u čijem je dvorištu u ponedeljak visina vode iznosila preko 40 centimetara.

Poplave kod Čačka

Foto: RINA

 

 

JKP „Gradsko zelenilo” ustupilo je kamion kojim je dovezena nova tura peska, kako bi okupljeni meštani mogli da nastave svoju akciju. U ovom delu MZ Loznica poslednje izlivanje Lozničke reke potopilo je desetak dvorišta, a voda je ušla i u jedan automobil, piše agencija RINA.

- U moje dvorište je ponovo ušla voda sa obe strane, i sa ulice ali i sa zadnje strane, kroz komšijino dvorište. Voda je ušla i u podrum i u garažu. Sada pokušavamo da, ukoliko dođe do izlivanja, vodu ovde zaustavimo kako ne bi ponovo došla do dvorišta”, rekao je Aleksandar Kiković, jedan od meštana koji je bio aktivan u akciji punjenja dzakova.

Poplave kod Čačka

Foto: RINA

 

 

Inače, Loznička reka usled obilnih padavina koje u poslednje vreme pogađaju zapadnu Srbiju od 2. maja izlila se tri puta, a najveću štetu izazvala je poslednjeg ponedeljka, kada je ponovo došlo do začepljenja nepropisno napravljenih prelaza, zbog ogromne količine đubreta, blata i drvnog otpada koji nije mogao proći cevima neodgovarajućeg obima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading