PRVOSTEPENA PRESUDA POVODOM TEKSTA "UPUCAO DIREKTORKU BANKE PA POBEGAO!"
Alo!

DOZVOLjAVA SE subjektivno preinačenje tužbe koje je tužilac učinio
podneskom od 16.09.2022.godine. 
Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužioca Ljubice Mićić iz Beograda,
pa se utvrđuje da je drugotuženi Duško Vukajlović iz Beograda, kao glavni i
odgovorni urednik dnevnog lista "ALO!", u periodu od 19.07.2019. do 23.07.2019. godine, povredio pravo na privatan život i lični zapis tužioca, i to tako što je objavio sledeće: dana 19.07.2019.god. - u štampanom izdanju dnevnog lista "ALO"  tekst pod naslovom: "UPUCAO DIREKTORKU BANKE PA POBEGAO!" uz koji tekst je objavljena fotografija tužioca, a u okviru kog teksta je naznačeno da je: "Ljubica M (40) drektorka filijale poznate banke teško je ranjena kada je nepoznata osoba na skuteru pucala u nju".

Odbija setužbeni zahtev tužioca Ljubice Mićić iz Beograda, u delu koj

je tražila da se utvrdi da je drugotuženi Duško Vukajlović iz Beograda, kao
glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "ALO!", u periodu od 19.07.2019. do
23.07.2019. godine, povredno pravo na autentičnost tužioca, dostojanstvo ličnosti tužioca, kao i čast i ugled tužioca, tako što je objavio:
dana 19.07.2019.god. - u štampanom izdanju dnevnog lista "ALO" - tekst pod naslovom: "UPUCAO DIREKTORKU BANKE PA POBEGAO!" uz koji tekst je objavljena fotografija tužioca, a u okviru kog teksta je naznačeno da je: "Ljubica M (40) drektorka filijale poznate banke teško je ranjena kada je nepoznata osoba na skuteru pucala u nju",kao neonovan.

Odbija se tužbeni zahtev tužioca Ljubice Mićić iz Beograda, u delu kojim
je tražila da se utvrdi da su prvotuženi Alo Media system doo., Beograd, kao
izdavač medija, i četvrtotuženi Viktor Petrović iz Beograda, kao glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "ALO!", u periodu od 19.07.2019. do 23.07.2019.godine, povredili pravo na dostojanstvo ličnosti tužioca, pravo na autentičnost tužioca, pravo na privatan život i lični zapis tužioca, kao i čast i ugled tužioca, i to tako što su objavili sledeće:
- tekst dana 19.07.2019.god. u štampanom izdanju dnevnog lista "ALO" pod
naslovom: "UPUCAO DIREKTORKU BANKE PA POBEGAO!" uz koji tekst je objavljena fotografija tužioca, a u okviru kog teksta je naznačeno da je: "Ljubica M (40) drektorka filijale poznate banke teško je ranjena kada je nepoznata osoba na skuteru pucala u nju", kao neosnovan.


ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Ljubice Mićić iz Beograda, u delu kojim
je tužilac tražio da SE UTVRDI da su prvotuženi Alo Media system doo., Beograd, kao izdavač medija i tuženi Dejan Novaković iz Beograda, kao glavni i odgovorni urednik internet portala "ALO.rs", u periodu od 18.07.2019. do 23.07.2019. godine, povredili pravo na dostojanstvo ličnosti tužioca, pravo na autentičnost tužioca, pravo na privatan život i lični zapis Tužioca, kao i čast i ugled tužioca, i to tako što su objavili sledeće: dana 18.07.2019.god. - na šeb stranici portala Alo.rs - tekst pod naslovom: "OVO JE DIREKTORKA BANKE U KOJU JE NAPADAČ ISPALIO TRI HICA Čekao je na skuteru ispred zgrade, skinuo kacigu pred njam, a ona pucao! Čuo se samo jauk" - uz koji tekst je objavljena fotografija tužioca, a u okviru kog teksta je naznačeno da je: "Ljubica Mićić, zaposlena u Sberbanci";  - dana 19.07.20109.god. - na web stranici portala Alo.rs - tekst pod naslovom: "SLUČAJ JE UPRAVO POSTAO JOŠ BIZARNIJI - u bankarku Ljubicu napadač je juče pucao
ispred njene zgrade. Kad se osvestila izgovorila je ČUDNU STVAR! - uz koji tekst je objavljena fotografija tužilac, a u okviru kog teksta je naznačeno da je: "DirektorkaSberbanke Ljubica Mićić (40) ranjena je juče u sačekuщi...", "Što se tiče motiva, po svemu sudeći radi se o opomeni. Da li su u pitanju problemi iz njenog privatnog života ili su oni poslovne prirode, pokazaće istraga", "Ovu zgradu, pored koje živi Mićićeva, sagradio je investitor Zoran Trifunović, koga je u septembru 2018. ubila Stojanka Stojanović, poznatija kao baka Coka. U ulici je živeo i Neđeljko Đurović, ubica sa Tvitera...";
- dana 20.07.2019. u 22:43 časova - na šeb stranici portala Alo.rs tekst sa naslovom: "POLICIJA UŠLA U TRAG NAPADAČU DVE OPCIJE SU NA STOLU" - uz koji tekst je objavljena fotografija tužioca, a u okviru kog teksta se navodi da: "istraga se vodi u dva pravca, ali je sve više okolnosti koje upućuje da je reč o napadu lične prirode", "I dalje se ne isključuje mogućnost da je direktorku filijale sačekao nezadovoljni klijent. Međutim do sada prikupljeni podaci upućuju na to da se Ljubica nekome najverovatnije privatno zamerila.", "Proveravaju se njeni kontakti, ali iljubavni život", Ranjena bankarska službenica nakon napada nije želela da sarađuje sa policijom".
- dana 20.07.2019. - na web stranici portala Alo.rs - tekst pod naslovom: "STANARI NjENE ZGRADE U STRAHU Nakon što je upucana, bankarki Ljubici je prišao komšija. Nikome nije jasno zašto mu je rekla jednu rečenicu! - uz koji tekst je objavljena fotografija tužioca,, a u okviru kog teksta se navodi: "Kako se saznaje, ranjena Ljubica nije želela da sarađuje sa policijom nakon napada.","Tek nakon završene istrage znaće se da li se iza svega kriju neraščišćeni računi između žrtve i napadača ili je po sredi nešto drugo." - dana 20.07.2019. - na meb stranici portala Alo.rs - tekst pod naslovom: "UKLETA ULICA NA ZVEZDARI KRIJE JEZIVU TAJNU Zgradu pored one u kojoj živi bankarska Ljubica sagradio je investitor Zoran Trifunović. Priča o njemu je JEZIVA! - a u okviru kog teksta se navodi: "Direktorka Sberbanke Ljubica Mićić (40) panjena je u sačekuщi u Banjskoj ulici u beogradskom naselju Zvezdara... Detalji još uvek nisu poznati, a prema poslednjim informacijama ranjena bankarka odbija saradnju sa
policijom zbog čega se iumnja da zna ko je napadač i da pokušava da ga zaštiti". "Međutim ono što je potpuno bizarno jeste podatak da je zgradu pored one u kojoj živi bankarka Liubica Mićić, sagradio investitor Zoran Trifunović koga je u septembru 2018. ubila Stojanka Stojanović, poznata kao baka Coka", "U ulici gde se napad dogodio živeo je i Neđeljko Đurović, ubica sa Tvitera...", "Takva povezanost ova tri slučaja po mišljenju mnogih komšija nije slučajna i kažu da je reč o vrlo čudnim okolnostima..."
-dana 23.07.2019.god. - na teb stranici portala Alo.rs - tekst pod naslovom: " ULICA STRAVE I UŽASA! Nekada je to bio miran kraj, a onda su se dogodile strašne stvari! Tri jeziva zločina desila se baš u njoj i UZDRMALA su celu Srbiju (FOTO)! - u okviru kog teksta se navodi: "Komšije ne kriju da su uznemirene posle pucnjave koja se dogodila pre tri dana, a u kojoj je nasred ulice i to u jutarnjim satima kad se ide na posao ranjena Ljubica Mićić, direktorka filijale jedne banke".

-dana 23.07.2019.god. - na meb stranici portala Alo.rs - tekst sa naslovom: "HRANIO ŠABANA, A IZREŠETALI GA NA DUŠANOVCU Čuvena sačekuщa otišla u prošlost, LIKVIDATORI sada seju smrt Beogradom na MNOGO brutalniji način" u okviru kog teksta se tužilac pominje u kontekstu "sačekuša" te žrtve "sačekuša", KAO NEOSNOVAN.

DELIMIČNO CE usvaja tužbeni zahtev tužioca pa SE OBAVEZUJU
prvotuženi Alo Media system doo., Beograd, kao izdavač medija i drugotuženi Duško Vukajlović iz Beograda, kao glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "ALO!", da tužiocu Ljubici Mićić iz Beograda, po osnovu naknade nematerijalne štete solidarno isplate iznos od ukupno 100.000,00 dinara i to:
zbog povrede prava ličnosti i to protivzakonitog objavljivanja informacija kojima se krši pravo na dostojanstvo ličnosti, autentičnost, privatan život i lični zalis iznos od 50.000,00 dinara i - zbog povrede ugleda i časti tužioca, iznos od 50.000,00 dinara, sve sa zakonskom zateznom kamatom od 20.09.2022.godine kao dana presuđenja pa do konačne isplate, u roku od 8 dana od prijema pisanog otpravka presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja. ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca u delu kojim je tražila da SE
OBAVEŽU trećetuženi Vasilije Palović, četvrtotuženi Viktor Petrović i
petotuženi Dejan Novaković, da solidarno sa prvotuženim i drugotuženim na ime naknade nematerijalne štete tužiocu isplate iznos od ukupno 300.000,00 dinara i to: iznos od 150.000,00 dinara, zbog povrede prava ličnosti i to protivzakonitog objavljivanja informacija kojima se krši pravo na dostojanstvo ličnosti. autentičnost, privatan život i lični zapis i iznos od 150.000,00 dinara, zbog povrede ugleda i časti tužioca, sa traženom zakonskom zateznom kamatom od presuđenja pa do konačne isplate, kao i u delu kojim je tužilac tražio da se prvotuženi i drugotuženi obavežu da tužiocu po osnovu naknade nematerijalne štete solidarno isplate iznos preko dosuđenog, od još 200.000,00 dinara i to iznos od još 100.000,00 dinara, zbog povrede prava ličnosti i to protivzakonitog objavljivanja informacija kojima se krši pravo na dostojanstvo ličnosti, autentičnost, privatan život i lični zapis i iznos od još 100.000,00 dinara, zbog povrede ugleda i časti tužioca, sa traženom
zakonskom zateznom kamatom od presuđenja pa do konačne isplate, KAO NEOSNOVAN.


OBAVEZUJE SE četvrtotuženi Viktor Petrović iz Beograda, kao glavni i
odgovorni urednik dnevnog lista ,,ALO", da bez odlaganja i komentara, o svom trošku objavi uvod i izreku ove presude u dnevnom listu..ALO" najkasnije u drugom narednom broju od dana pravnosnažnosti odluke.

OBAVEZUJE SE petotuženi Dejan Novaković iz Beograda, kao glavni i
odgovorni urednik internet portala "ALO.rs", da bez odlaganja i komentara, o svom trošku objavi uvod i izreku ove presude na internet portalu "ALO.rs", najkasnije u drugom narednom broju od dana pravnosnažnosti odluke.
tražila da se ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca, u delu kojim je
četvrtotuženi Viktor Petrović iz Beograda, kao glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „ALO i petotuženi Dejan Novaković iz Beograda, kao glavni i odgovorni urednik internet portala "ALO.rs", obavežu da o svom trošku objave u celosti presudu u dnevnom listu ,,ALO", odnosno na internet portalu "ALO.rs", bez ikakvog komentara i bez odlaganja osim uvoda i izreke, najkasnije u drugom danu od dana pravosnažnosti presude, KAO NEOSNOVAN.

OBAVEZUJU SE prvotuženi Alo Media system doo., drugotuženi Duško
Vukajlović, četvrtotuženi Viktor Petrović i petotuženi Dejan Novaković, da
tužiocu Ljubici Mićić solidarno nadoknade troškove parničnog postupka u iznosu od 108.700,00 dinara, u roku od 8 dana od prijema pisanog otpravka presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja. OBAVEZUJE SE tužilac Ljubica Mićić da trećetuženom Vasiliju Petroviću, nadoknali troškove parničnog postupka u iznosu od 19.500,00 dinara, u roku od 8 dana od prijema pisanog otpravka presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading