POZOVITE AKO VAM JE POTREBNA POMOĆ Ovo su telefoni za savete i podršku, deca ne moraju da se predstave lekarima
Foto: Youtube/Printscreen

"Naši telefoni su otvoreni i pozivamo sve da se jave, pozivamo i decu da ako žele i bez predstavljanja da porazgovaraju. Imamo i telefon za savete to je 361-5008 i telefon 194", rekla je doktorka Danijela Jevtić za Radio-televiziju Srbije.

Doktorka je navela da je sada, nakon dva masovna zločina koja su se dogodila u Srbiji, najvažnije da se preveniraju nove stvari, jer "agresivnost prema sebi ili prema drugome je sistem spojenih sudova i to se preliva".

Navela je da su često izveštavali o masovnim maloletničkim pijanstvima, upotrebi psihoaktivnih supstanci, agresivna ponašanja maloletnika i zamolila roditelje, bliske prijatelje i nastavnike da reaguju ako primete bilo šta.

Trinaestogodišnji učenik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio je u sredu osam učenika i radnika obezbeđenja te škole, a povredio još šest đaka i nastavnicu. U selima kod Mladenovca, 21-godišnji mladić je ubio osam osoba i povredio 14.

Podsetimo, KBC "Dr Dragiša Mišović-Dedinje" takođe je saopštio da će, u cilju podrške porodicama stradalih u masakru, biti dostupni psihijatri i psiholozi za razgovor u periodu od 8-20 časova.

Broj telefona na koji mogu da se jave sestri koja će ih sa njima povezati je 011/363-07-82.

Takođe, institut za mentalno zdravlje u Beogradu saopštio je sinoć da je, u cilju podrške porodicama stradalih u masakru, nastavnicima i učenicima, kojima je potrebna psihološka pomoć i podrška, otvorio dve telefonske linije:

063/868-17-57

063/868-22-17

Stručnu podršku će pružati tim psihologa i psihijatara iz Instituta za mentalno zdravlje. I na Klinici za psihijatriju UKCS formiran je tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebna.

Telefoni koji su dostupni na Klinici za psihijatriju za telefonsku podršku su:

066/830-08-54

kao i za zakazivanje:

011/366-21-24

063/310-723

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading