NEVEROVATNA SLIKA IZ KOŠTUNIĆA Suvoborski kraj nikad puniji za prvomajske praznike
Foto: Alo/RINA

Dočekali su ih srdačni i raspoloženi domaćini, ali i trubački orkestar majstora Dejana Jevđića koji je svima razgalio srce.

U prilog činjenici da se turizam u selu Koštunići ubrzano razvija ide i to što se meštani sve više odlučuju da za goste otvore vrata svojih imanja, pa su tako na vidikovcu Lije nikle i prave gorske kuće.

"Imam 23 godine i moji vršnjaci mahom žive u gradovima, ali poslednjih godina sve je više onih koji se vraćaju. Obožavam vreme da provodim u Koštunićima, pa sam u gradu zato što moram a na selu zato što volim. Mlađe generacije se vraćaju na selo, to se vidi i danas kada je Suvobor nikad puniji, rekao je za  Jovan Nikolić iz Čačka.

Da sačuva svoju dedovinu od korova i zaborava potrudio se i Jovanov rođak, Dejan Nikolić, koji je svoje imanje adaptirao za potrebe seoskog turizma i već dočekuje svoje prve goste. Uz čist vazduh, prelepu prirodu i vodu sa izvora, neizbežna je i domaća hrana, pa je rano jutros kroz Koštuniće zamirisala masna gibanica.

"Vratio sam se tu na svoju dedovinu, da to renoviram, da očuvam, ipak se ovde krije veliki a nedovoljno iskorišćen potencijal, lepa priroda, mir, tišina, imamo borovu šumu, a nadmorska visina je 600 metara. Prava vazdušna banja", rekao je Dejan Nikolić.

Mnogo naroda i razvoj turizma osmeh na lice izmamili su i predsedniku Mesne zajednice, Radovinu Veselinoviću, jer uz Sabor violinista i sve više etno-sela suvoborski kraj konačno dobija pažnju koju zaslužuje.

"Sada su Pranjani i Koštunići puni naroda, taj ceo suvoborski kraj. Deca dolaze sa strane ovde, to je pravo bogatstvo. Turisti ovde zaista imaju i šta da vide i obiđu. Aerodrom na Galovićima je u neprosrednoj blizini, brojni kulturno-istorijski spomenici", dodaje Veselinović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading