GRAĐANI, PAŽNJA! MUP se oglasilo novim saopštenjem za prvomajske praznike
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Šapcu, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaja za vreme prvomajskih praznika od 29. aprila do 2. maja 2023. godine.

Cilj pojačane kontrole je povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju tokom praznika, kada se na svim putnim pravcima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, saopšteno je danas iz Policijske uprave Šabac.

Pojačana kontrola će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa kao i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Podaci pokazuju da tokom prvomajskih praznika u saobraćaju strada veći broj ljudi nego ostalim danima, tako da apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise. Saobraćajna policija će tokom praznika angažovati svu raspoloživu opremu i uređaje u cilju zaštite svih učesnika u saobraćaju.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da praznike provedu odgovorno i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj život i život drugih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, Odeljenja saobraćajne policije, tokom vikenda i predstojećih prvomajskih praznika, svakodnevno će vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju, s obzirom da se u tom periodu očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, naročito ka turističkim centrima Zlatiboru, Tari i Mokroj Gori.

Pojačana kontrola će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa kao i nepropisnog prevoženja dece u vozilima, saopšteno je danas iz Policijske uprave Užice.

Takođe, zbog većeg broja motociklista u saobraćaju, saobraćajna policija usmeriće aktivnosti i na otkrivanje prekršaja koje čine vozači ovih vozila. Apelujemo na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju na putevima na teritoriji Policijske uprave Novi Pazar, u cilju unapređenja bezbednosti tokom predstojećih prvomajskih praznika. Pošto se u narednom periodu očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, akcenat će biti na otkrivanju i sankcionisanju saobraćajnih prekršaja kao što su prekoračenje brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nepropisno preticanje, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korišćenje mobilnog telefona, kao i ostalih prekršaja, saopšteno je danas iz Policijske uprave Novi Pazar.

Još jednom, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol i poštuju sve ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading