RODITELJI BESNI, MORAJU DA SE ZADUŽUJU  Cene maturskih večeri otišle u nebo!
Foto: Alo/SHUTTERSTOCK

U poznatim prestoničkim hotelima, gde se uglavnom organizuju ova slavlja, matursko veče košta i do 10.000 dinara, što je i za 20 odsto više u odnosu na prethodnu godinu!

Desetak restoranskih ponuda se kreću se u rasponu od minimum 6.000 dinara pa do skoro 10.000 dinara. Moguće je proslavu platiti u tri dinarske rate. U ovu cenu uglavnom su uračunati koktel dobrodošlice, čaša šampanjca, svečana večera u vidu švedskog stola, bezalkoholno piće tokom cele večeri, bend, di-džej, DVD snimak po odeljenju, voditelj programa, hostese na dočeku, profesionalna rasveta, profesionalno obezbeđenje, profesionalni fotograf, kao i atraktivne nagrade u toku večeri.

Svi restorani naplaćuju alkoholno piće, ali će neki prodavati po sniženim cenama. Pojedini ponuđeni paketi u okviru date cene nude i organizovan prevoz za škole van Beograda. Jedna od ponuda obuhvata čak i dodelu poklon-letovanja u Grčku đaku generacije, dok druga đaku generacije obezbeđuje gratis matursko veče i album sa fotografijama.

Cena za profesore je nešto niža i uglavnom je oko 6.000 dinara.

Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola, navodi da su cene maturskih proslava u odnosu na prethodne godine poskupele za 20 odsto.

- To zaista ne može da se uskrati detetu, ovo je ipak doživljaj, jednom se slavi velika matura. Roditelji, nažalost, moraju da se zadužuju, neki čak i da podižu kredite. Jer pored proslave moraju da plate detetu i taksi, ali i garderobu za slavlje. Haljine, odela, šminka, cipele, frizura, tašnice sve to roditelje dosta košta, sigurno će neki potrošiti i 1.000 evra na sve to.

Činjenice / Šta je sve uračunato u cenu maturskih proslava

- piće dobrodošlice

- večera (uglavnom švedski sto)

- bezalkoholno piće

- voditelj programa

- bend

- di-džej

- DVD po odeljenju

- hostese na dočeku

- rasveta

- fotograf, ali ne i besplatne fotografije

- profesionalno obezbeđenje

- nagrade

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading