OD SUTRA TOPLIJE Saznajte kakvo nas vreme očekuje za praznike, neko će se posebno obradovati
Foto: ALO/Nenad Vujanović

Meteorolog Nedeljko Todorović, je objasnio da je to jedan od primera, odnosno epizoda koje se dešavaju ne tako često u aprilu, zbog snega, ali što se tiče padavina, to je uobičajena šema.

Prema njegovim rečima, danas nas očekuje još jedan zimski dan, ali sa daleko manjom količinom i učestalošću padavina, pre svega snega.

Od sutra kreće porast dnevne temperature.

- U jutarnjim satima bi bilo slabog mraza, ne u svim mestima, a danju bi već bilo za tri-četiri stepena toplije, pa onda u petak, subotu dalji porast temperature. Tako da bi u subotu, nedelju u većini mesta maksimalna temperatura dostigla vrednosti 10 do 12 stepeni, što je još uvek pet-šest stepeni niže od prosečnih uobičajenih vrednosti za taj deo aprila. Sledeće sedmice opet neki porast temperature, ne mnogo, negde oko 15 stepeni - kaže Todorović.

OD SUTRA TOPLIJE Saznajte kakvo nas vreme očekuje za praznike, neko će se posebno obradovati

Alo

 

Sneg će se, dodaje, otopiti za dan, dva, tri, zavisi da li ga ima više ili manje, tako da se ulazi u uobičajeno proleće, ali sa temperaturama koje bi do 20. aprila trebalo da budu ispod prosečnih vrednosti.

Kada je reč o uskršnjim praznicima, Todorović objašnjava da u prirodi postoji zakonitost - kada je u jednom periodu natprosečno toplo, kao za Božić, kasnije, za Uskrs, dođe hladnija varijanta vremena.

- Za Uskrs bi bilo prohladno, pogotovo u jutarnjim satima. Ne bi trebalo da bude mraza. Da li će biti padavina taj dan, to je unapred teško definisati. Neka sveža varijanta vremena - objašnjavaTodorović.

Skijanje za praznike

Na Kopaoniku je ukupna količina novog snega slična kao i u Beogradu, ali je tamo već bilo snežnog pokrivača, tako da ga sad ima oko 50 centimetara.

On očekuje da se sneg na planinama zadrži dovoljno dugo da će skijaši moći za praznike da odu na skijanje.

- Ne samo Kopaonik, već svi planinski planinski predeli iznad 1.400, 1.500 metara ostaće pod snegom u narednih 10-15 dana - naveo je Todorović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading