SREDNJOŠKOLKE IZ ČAČKA OBORILE REKORD NA TAKMIČENJU Najizdržljiviji most od špageta poneo 181,1 kilogram
Foto: Alo/Foto privatna arhiva

Njihov most težine 1.154 grama je poneo neverovatnih 186,1 kilogram i tako postavio rekord u Srbiji u pravljenju mostova od špageta. Drugoplasirani je tim iz Tehničke škole iz Jagodine koji je poneo 125 kg, a treće mesto je zauzeo tim iz Mašinsko-tehničke škole iz Kraljeva, koji je poneo 121 kg.

Takmičenje „Koliko je jak tvoj most” Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu organizuje drugu godinu zaredom za srednjoškolce iz regiona. Ove godine takmičenje je okupilo četrdeset i dvoje učenika iz Čačka, Kraljeva, Užica, Jagodine, Kosovske Mitrovice i Kragujevca.

SREDNJOŠKOLKE IZ ČAČKA OBORILE REKORD NA TAKMIČENJU Najizdržljiviji most od špageta poneo 181,1 kilogram

Foto privatna arhiva

 

I na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru takođe je održano takmičenje u pravljenju mostova od špageta, nazvano „Gradimo mostove znanja“, gde je pobednički most ekipe domaćina takmičenja izdržao opterećenje od 153,8 kilograma. Pored izdržljivosti, ocenjivana je i estetika mostova. U toj kategoriji je najbolja bila ekipa Departmana za arhitekturu i urbanizam na FTN u Novom Sadu.

Na takmičenju su učestvovali studenti iz osam zemalja - Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije. Ovo takmičenje u pravljenju mostova izdržljivosti se održava petu godinu zaredom, a arhitektonska kategorija je prvi put uključena ove godine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading