BOJAN NAŠAO NOVČANIK SA 100 EVRA I ŠTOSOM HILJADARKI Evo kako se nagrađuje poštenje u Srbiji
Foto: printscreen/facebook

Najčešće ostaju bez para jer i ako neko pronađe novac nije voljan da ga vrati, čak ni ako mu ne pripada.

Ipak, da nisu svi takvi svedoči i priča Bojana Nešića, harmonikaša iz Jagodine.

- Pre nekoliko meseci sam, kada sam bio ispred prodavnice u kojoj stalno kupujem, nagazio na novčanik kada sam izlazio iz kola. Otvorio sam novčanik i video da unutra ima novca. Bio je smotuljak od stotinu evra, a u zasebnoj pregradi je stajao štos novčanica od po hiljadu dinara. Nisam ni pogledao koliko para ima, gledao sam ima li nekih dokumenata. Video sam da unutra ima čak pet zdravstvenih knjižica. Shvatio sam da su dečje. Tada sam na mrežama objavio da je žena izgubila novčanik, odneo sam ga u policiju. Pronašli smo je, bila je presrećna kada smo je pozvali da preuzme novčanik - priča on.

Da je ispravno postupio, ali i svog sina izveo na pravi put, saznao je čim se to desilo.

- Kada sam našao novčanik najpre sam došao kući i pokazao ga sinu, i pitao ga šta bi uradio da je on na mom mestu, da ga je on našao. Rekao je, vratio bih ga odmah, probao bih da vidim ima li dokumenata da nađem vlasnika. Srce mi je bilo puno. Tako nešto se podrazumeva, ali na žalost ne razmišljaju danas svi tako - objašnjava ponosni otac.

Kako kaže Nešić, vlasnica novčanika Samanta R. nije mogla da sakrije sreću kad su se našli.

- Kad sam se našao sa tom mladom majkom, bila je presrećna. Stalno mi se zahvaljivala, kao da je bila u šoku što joj je vraćen i novac. Fotografisali smo se, kratko popričali. Bilo je to veoma prijatno iskustvo koje ćemo oboje pamtiti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading