Prvi put idete na skijanje? Ove savete treba da imate na umu!
Foto: Stock/Canva

Ukoliko ste početnik, verovatno ste čuli sto i jedno iskustvo i prepričan doživljaj sa staze i jedva čekate da doživite nalet adrenalina. Ali polako.

Skijanje je naporan sport i zato je, posebno ako ste početnik, neophodno da svoje telo pripremite za taj fizički napor i redovno vežbate bar šest nedelja, kako biste bili potpuno spremni pre nego što stanete na skije.

Obavezno je ojačati mišiće nogu, trbušne i leđne mišiće, ali i mišiće ruku! Možda vam se čini da ruke tokom skijanja nisu toliko važne, ali za održavanje ravnoteže i korišćenje skijaških štapova su i te kako važne i potrebno je da budu jake.  

Da biste sprečili bol u stopalima usled opterećenja na skijama i nošenja glomaznih skijaških cipela, što češće i duže hodajte na prstima. Na taj način ćete ojačati mišiće stopala i pripremiti ih za sate provedene na ski stazi.

Pažljivo birajte opremu i obavezno se konsultujte sa iskusnim skijašima ili prodavcima ski opreme pre nego što donesete konačnu odluku. Na skije ne stajte bez kacige na glavi, a na stazu idite samo uz pratnju instruktora!

Sada kada ste se pripremili fizički, neophodno je da na svoju listu dodate još jedan važan zadatak.

Bilo da se odlučite da ove godine skijate na nekoj od planina u regionu, ili želite da iskusite čari najpopularnijih staza u Evropi, potrebno vam je Putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za ski rizik. To znači da, ukoliko vam zatreba medicinska pomoć, pozivom na broj telefona navedenog u polisi ili pokazivanjem polise Putnog zdravstvenog osiguranja AMS Osiguranja u inostranstvu dobijate mogućnost ambulantnog i bolničkog lečenja kao posledice iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja do ugovorene obaveze, neophodne lekove i medicinsko tehničkih pomagala do ugovorene obaveze, prevoz do zdravstvene ustanove radi lečenja… Šta sve uključuje polisa Putnog zdravstvenog osiguranja AMS Osiguranja možete saznati klikom OVDE.

Prvi put idete na skijanje? Ove savete treba da imate na umu!

AMSO

 

Na primer, ako se odlučite za jedan od popularnih ski centara u regionu i otputujete na Jahorinu, cena polise osiguranja za 7 dana skijanja na ovoj planini, sa doplatom za ski rizik i doplatom za pokriće COVID-19, na webshop-u AMS Osiguranja iznosi 1.188 RSD. U cenu je uračunat popust od 30% koji ostvarujete kupovinom polise online.

Znamo koliko su ljubitelji avanture jedva čekali zimu i sneg i zato nema potrebe da časite časa. Pakujte kofere i pravac na planinu!

Da biste tokom celog zimovanja bili bezbrižni, kontaktirajte prijatelje iz AMS Osiguranja na broj telefona 0800 009 009 ili Putno zdravstveno osiguranje kupite na webshop-u, jer ostvarujete 30% popusta

Kada uplatite Putno zdravstveno osiguranje, vaše je samo da ponesete svoju omiljenu ski opremu, tople džempere, šal, kapu i rukavice i dobro raspoloženje, jer AMS Osiguranje preuzima brigu o vašem zdravlju za vreme trajanja putovanja.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading