DRVA ZA OGREV TRI PUTA JEFTINIJA NEGO LANE Evo koja su najtraženija
Foto: Alo/RINA

- Za nas drvoseče ovo je mrtav deo sezone. Zbog tako slabe prodaje trgovci spuštaju cene, pa sada metar drva možeš kupiti i za 30 evra, što je tri puta jeftinije od onih drva koje su prodavali u sezoni. Kako bi izvukli troškove koje su imali tokom sezone, sada moraju da prodaju za sitninu. Neka realna cena, gde bi bili zadovoljni i kupac i potrošač, bila bi oko 60 evra za jedan metar - rekao je drvoseča Veljko Milosavljević za agenciju RINA.

- U prethodnom periodu imali smo dosta lepog vremena, pa narod ono što je pripremio za zimu i uštedeo gleda da mu ostane do sledeće sezone - kazao je Veljko, i dodao da su odskoro ljudi počeli da lože i bagremovo drvo, čija je cena znatno manja u odnosu na ostale. Posao je izuzetno težak, a na visoku cenu ogreva ove godine svakako je uticalo i poskupljenje goriva koje je neophodno za transport građe.

Cena i potražnja ogrevnog drveta zavisila je od samog kvaliteta građe, a najveće interesovanje vlada za cerovim i grabovim drvetom, zato što su ona kalorična i dobro drže vatru, dok se bukovo drvo manje traži.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading