Vrnjačka Banja ostaje kraljica centralne Srbije
Alo

Kako je objasnio, izuzetno je zadovoljan godinom koju ispraća s obzirom na ogroman uspeh investicija kojima njegova opština može da se pohvali. 

- Vrnjačka Banja je zahvaljujući velikoj podršci predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije uspela da ostane stabilna i jaka. Ulaganjima, dolaskom velikih investitora i kapitalizacijom prirodnih resursa zaslužila je da se nađe u jednom ovako prestižnom magazinu. Predstavljeno je ono što je Banja bila nekada, ali i ono što je sada. Ponosan sam na činjenicu da nismo samo lideri srpskog turizma, već i balkanskog, a što je naša lokalna samouprava uspešnija i bolja, to je bolja i slika koju šaljemo o našoj zemlji - rekao je Đurović, i najavio nekoliko značajnih projekata. 

- Krajem godine ćemo otvoriti spektakularni i najveći panoramski točak na ovim prostorima, čime dodajemo još jednu atrakciju u naš kalendar ponuda. Ubrzo nakon toga nastavljamo završne radove na tunelu dugom 149 metara ispod Crkvenog brda u čijem će jedinstvenom prostoru biti prikazan istorijat Vrnjačke Banje kroz modifikaciju zvukova i ambijenta koji će posetioce verodostojno vraćati u prošlo vreme - istakao je predsednik Opštine, koji se dotakao i najvećeg projekta koji ga čega prvih meseci naredne godine.

Vrnjačka Banja ostaje kraljica centralne Srbije

Alo

 

- Projekat na kom se tokom ove godine detaljno radilo jeste izgradnja gondole Goč - Vrnjačka Banja. Povezivaće centar Banje i najviši vrh planine Goč. To će biti svojevrsna, regionalna atrakcija duga 7,1 kilometar preko najlepših i najšumovitijih predela koja će privući veliki broj gostiju. To su inicijative koje mi radimo kao lokalna samouprava, a u pripremi smo i otvaranja dva nova hotela - zaključio je Đurović za Alo!.

Stičemo neprijatelje zbog očuvanja prirode

Đurović ne krije da je borba da sačuva tradiciju i prirodu Vrnjačke Banje umela da mu donese neprijatelje.

- Zadovoljan sam što smo pored svih ovih projekata uspeli da sačuvamo parkovske predele i prirodni ambijent. Vreme je hajke i napada na sve atraktivne lokacije. Često bismo dobili kritike i neprijatelje kada bismo kao lokalna samouprava stavili stop na rušenje onoga što je vredno i značajno kod nas. Najvažnije je da smo uspeli da sačuvamo prirodu i da narod sam vidi i kaže da se izdvajamo od drugih opština po tome što sto smo gradili van centra. To nije bilo nimalo lako s obzirom na mnogobrojne i eminentne ulagače koji su poslednjih godina prepoznali naš značaj i došli da investiraju u Banju - naveo je predsednik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading