TEMPERATURA IDE NA MINUS SEDAM U decembru danas kao u aprilu, a evo kada u Srbiju stižu sneg i zahlađenje
Foto: Alo/ilustracija

Do kraja dana hladni front i zahlađenje stići će i do juga Srbije, uz pad temperature za desetak stepeni i uz skretanje vetra na jak severozapadni.

Posle podne na severu Srbije očekuje se prestanak padavina, dok će u ostalim predelima biti slabe kiše, na planinama pred kraj dana ona bi prešla u sneg, ali se prestanak padavina do večeri i tokom noći očekuje u svim predelima, tako da se ni na planinama neće formirati značajniji snežni pokrivač, kaže meteorolog Đorđe Đurić u najnovijoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

- U nedelju suvo i hladno, ujutro na severu i na zapadu uz mraz. Jutarnja temperatura od -5°C na severu do 5°C na jugu Srbije, u Beogradu -3°C, maksimalna dnevna od 1°C na severu do 7°C na jugu Srbije, u Beogradu do 3°C - prognozira Đurić.

U ponedeljak ujutro maglovito, tmurno i veoma hladno, ponegde i uz jači mraz. Tokom dana suvo i prohladno. Jutarnja temperatura od -7 do 0°C, u Beogradu -5°C, maksimalna dnevna od 3 do 7°C, u Beogradu do 5°C. Jugoistočni vetar biće u pojačanju, navodi se.

- Još u utorak i u sredu ujutro hladno, uz slab mraz, a tokom dana pretežno sunčano i toplije. Duvaće veoma jak jugoistočni vetar, u košavskom području i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 4 do 10°C, u Beogradu do 8°C - kaže meteorolog.

U Negotinskoj Krajini biće tmurno i hladnije, od 1 do 3°C. Inače, tokom tih dana Srbija će nalaziti između veoma snažnog ciklona sa Atlantika i anticklona, koji će svojim centrom pomeriti sa našeg područja ka istoku, pa će biti veoma izražen veoma veliki gradijent pritiska, što će usloviti olujnu košavu, ali takav raspored pritiska doneće i južna strujanja i topliju vazdušnu masu, stoji u prognozi.

- U noći između srede i četvrtka i u četvrtak pre podne prolazno naoblačenje sa slabom kišom. Košava će oslabiti, a jugoistočni vetar biće u skretanju na severozaapdni. Potom do kraja sedmice ostaće suvo. Maksimalna temperatura prema kraju sledeće sedmice biće u porastu i prema trenutnim prognozama za naredni vikend bile bi od 10 do 15°C - otkriva Đurić.

Natprosečno toplo vreme zadržalo bi se do pred sam kraj decembra, bez prave zime i zimskih uslova na vidiku, a tek tada bi usledilo takvo zahlađenje da bi se tempetrature vratile na prosečne vrednosti, zaključuje meteorolog.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading