POSKUPLJUJE TAKSI! Tačne cene za nekoliko dana
Foto: Shutterstock/ taknote

Novosadski taksisti najavljuju povećanje cene usluga, a koliko će poskupljenje tačno iznositi, biće potvrđeno na sastanku sa gradskim vlastima u narednih desetak dana. Kako je izjavio predsednik upravnog odbora Strukovnog udruženja taksi preduzetnika "Sitans" Nikola Bošnjaković, cene usluga taksi prevoza nisu se menjale od prošlog decembra i dodao da su razlozi za poskupljenje povećane cene goriva i drugih troškova.

Auto izleteo sa kolovoza, vozač teško povređen - Alo.rs

- Tražićemo povećanje cene od oko 15 odsto, očekujemo sastanak uskoro, pa ćemo znati ishod. Želimo da naglasimo da korekcija cena nije poskupljenje, već samo usklađivanje sa cenama energenata, inflacijom i troškovima života, nije nam prijatno da radimo ovako - istakao je Bošnjaković u izjavi za Dnevnik.

Okviran predlog cena o kom se spekulisalo prethodnih meseci je da start bude 200, umesto dosadašnjih 140 dinara, kilometar u prvoj tarifi 75 umesto 65 dinara, a u noćnoj 90, umesto dosadašnjih 78, dok bi vangradska i praznična tarifa bila skuplja za deset dinara (120 umesto 110).

Popravke kolovoza i radovi širom grada zakomplikovali su posao taksistima, kazao je Bošnjaković. Uprkos tome, broj prevezenih nije se povećao, ali posla svakako ima.

- Radovi nas dosta usporavaju, ali iako ima dovoljno poziva, teže se krećemo po gradu i ne možemo da prihvatimo vožnju ukoliko nismo baš blizu stranke, jer nam zbog radova nekad treba pet ili deset minuta duže da stignemo do adrese - objasnio je Bošnjaković.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading