TRAŽITE 5.000 ILI IH NEĆETE DOBITI! Prijave za pomoć mladima traju od 1. do 15. decembra
Foto: Alo.rs

Mladi u Srbiji koji žele pomoć od države od 5.000 dinara moraće ovog puta da se prijave za nju! To se odnosi na sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove, bez obzira da li su ranije dobijali novac ili su sad tek stekli uslove, rekli su juče za Alo! u Ministarstvu finansija.

Pravo na pomoć imaju mladi od navršenih 16 do 29 godina, a pomoć od 5.000 dinara stiže baš kad najviše treba - pred Novu godinu!

Na zvaničnom sajtu Uprave za trezor prijave će biti moguće od 1. decembra posle ponoći do 15. decembra. Kako je istaknuto, postupak će biti isti kao i za prethodne dve pomoći države za mlade koje su bile od početka ove godine, dva puta po 100 evra u februaru i junu.

Pravo na prijavu imaju državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu. To znači da mogu da se prijave svi koji su do početka prijave napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

Isplata trećeg kruga pomoći za mlade, prema rečima predsednika Vučića, očekuje se između 19. i 25. decembra.

TRAŽITE 5.000 ILI IH NEĆETE DOBITI! Prijave za pomoć mladima traju od 1. do 15. decembra

Foto: Alo.rs

 

- To će biti neka vrsta poklona od države kako bi mladi znali da brinemo o njima - rekao je Vučić, dok je Siniša Mali istakao da to znači da je država dovoljno jaka da pomaže građane kojima je potrebna.

- Dakle, država, uprkos brojnim izazovima prouzrokovanim aktuelnom krizom u svetu, ima dovoljno sredstava da pomaže svoje građane, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije - izjavio je ranije ministar finansija Siniša Mali.

Kako je istaknuto, u prvom krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je u februaru isplaćeno više od sto miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading