KNJIGA IMA, ALI PLJESKE JOK! Roštilja na Sajmu knjiga godinama već nema, ali žal za ćevapčićima nikako da prođe
Foto: Alo.rs

Decenijama Sajam knjiga bio je sinonim za one koji jedva čekaju nova izdanja, ali i za dobar zalogaj, ali ni ove godine prepoznatljivog štanda s pljeskavicama - nema! Naime, popularnih leskovačkih štandova sa kojih se širio dobro poznati miris đakonija sa roštilja sad već godinama nema. Ukinuli su ih nakon trovanja posetilaca, a bilo je i onih koji su tada oduševljeno navijali jer „šta će ćevapi na Sajmu knjiga“. Više je, izgleda, onih kojima srpski meni nije smetao, pa i ove godine sa setom pričaju o „dobrim vremenima“ kada su, posle hranjenja uma, hranili i telo.

- Obožavam knjige i svakom Sajmu knjiga radujem se od detinjstva, ali sam baš razočaran što više nema štandova s pljeskavicama ispred hala, taj miris je bio neraskidivo povezan sa čitavom ovom manifestacijom - rekao nam je Vojislav Popović iz Beograda, koga smo juče zatekli na Sajmu sa sinom koji je držao sendvič u ruci.

- Doveo sam i svog desetogodišnjeg sina kojem sam pričao kako smo mi kao deca sa školom išli na Sajam i kud mu pomenuh te pljeskavice bez kojih se nije mogao zamisliti obilazak! Sad ću morati da mu se iskupim za to razočaranje - kaže Vojislav, i dodaje da se pita kako i gde se sad hrane zaposleni na Sajmu i oni koji dođu iz unutrašnjosti.

- Nedostaju nam pljeskavice i roštilj, na to smo navikli. Pored knjiga koje su hrane za dušu, treba nam i malo hrane za telo kada poželimo da se odmorimo - rekla nam je sa osmehom Sena iz Beograda.

Njena sugrađanka Suzana, ljubiteljka knjiga i mesa, pristala bi na bilo koju hranu jer je sada, kaže, podvig naći nešto za klopu.

- Nedostaju mi pljeskavice, jer kad ste ovde ceo dan dobro dođe i da nešto prezalogajite. Ne mora to čak ni da bude roštilj, ali sada nema takoreći ničega za jelo - kaže ona i dodaje da su zaposleni na Sajmu na teškim mukama.

- Pretpostavljam da ljudima koji ovde rade veoma nedostaju štandovi sa roštiljem. Ne znam kako izdrže ceo dan bez konkretne hrane - kaže Suzana.

Suzana Mančić piše treći roman

Suzana Mančić bila je juče gost na štandu Alo! Media Systema i tamo je napravila pravu pometnju. Sve vreme su joj prilazili školarci koji su s njom želeli selfi.

KNJIGA IMA, ALI PLJESKE JOK! Roštilja na Sajmu knjiga godinama već nema, ali žal za ćevapčićima nikako da prođe

Foto: Alo.rs

 

- Javna sam ličnost i naravno da mi ovo prija, ovo su deca i unuci onih tata i deka koji su me voleli kada sam bila mlada, a to je dokaz da trajem - rekla nam je Suzana, i otkrila da je počela da piše knjigu.

- Moja treća knjiga će biti priča smeštena u moj Pirot. Pisaću o mojoj familiji i tetka Nadi, koju nikada nisam upoznala. Trenutno istražujem vreme u kojem se radnja odvija - kaže Suzana, koja je napisala dve knjige o svom životu „Neukrotivo srce“ i „Kao da sam sanjala“.

- Tada nisam bila digitalno pismena, pa sam ih pisala rukom. Angažovala sam lektorku kojoj sam diktirala rečenice i s njom razgovarala o svakom poglavlju - kaže Suzana i dodaje da joj se veoma dopada što je Neda Ukraden napisala knjigu.

- Počela sam da je čitam i poslala sam joj poruku da mi se dopada njen stil pisanja, opisi mesta, ljudi, događaja...

Sergej, Mina i Ruža danas na štandu Alo!

Pop diva Neda Ukraden će danas od 11 časova potpisivati svoju knjigu „Zora je svanula“.

Od 13 časova na štandu Alo! gostovaće poznati influenseri  Sergej Pajić, Mina Hart i Ruža Rupić.

KNJIGA IMA, ALI PLJESKE JOK! Roštilja na Sajmu knjiga godinama već nema, ali žal za ćevapčićima nikako da prođe

Foto: Alo.rs

 

Stalna saradnica naših novina Olivera Popović, koja radi kao fizioterapeut u Ordinaciji Masterfizikal, davaće na našem štandu danas od 15 časova preporuke školarcima kako da poprave svoje držanje i koji sportovi su najpoželjniji za uzrast u kojem su.

Nole kupio Dušanov zakonik

Najbolji srpski teniser Novak Đoković šokirao je Maju Keser kada se kao iznenadni gost pojavio na njenom štandu.

KNJIGA IMA, ALI PLJESKE JOK! Roštilja na Sajmu knjiga godinama već nema, ali žal za ćevapčićima nikako da prođe

Foto: Alo.rs

 

- Ukazao nam je veliku čast svojom posetom. Kupio je unikatno izdanje Dušanovog zakonika, koje mu se mnogo dopalo. On voli istoriju, gledao je i nekoliko naših knjiga o zdravlju jer njega to zanima - otkrila je Maja za Alo!.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading