MIGRANTI NAPRAVILI HAOS NA AUTOPUTU Nose merdevine, naskaču na kamione i seku cerade (FOTO)
Foto: RINA

Na toj deonici se u tom trenutku našao i veliki broj kamiona, što je ove ljude izložilo dodatnoj opasnoti.

- Čuo sam buku, kako lomi nešto pozadi i udarce. Izašao sam iz kamiona da vidim šta se dešava i zatekao ogromnu grupu migranata koji preskaču dubok kanal, uništavaju zaštitnu ogradu, a zatim pretrčavaju autoput, na kom se saobraćaj velikom obzinom odvija. Nosili su merdevine, vukli jedni druge kao da ih neko juri, sva sreća da u brzoj traci neko nije nastradao. Nikoga nisu dirali, iako je nekoliko njih nosilo fantomke, dok su drugi bili zamotani skroz, samo su se oči videle. Nosili su palice i svi su opremljeni rančevima. Prelazili su autoput od Horgoša ka Kelebiji - kazao je Zoran Šolajić za RINU.

On dodaje da je sve trajalo oko dvadeset minuta, a da je za to vreme autoput pretrčalo oko 500 migranata.

- Prelazili su u talasima, na svaka dva minuta po njih pedeset. Sa sobom su nosili nove aluminijumske merdevine koje koriste za preskakanje barijera, i za ulazak u kamion sa gornje strane, čak čekaju i na mostovima kako bi naskočili. Spremni su na sve, čak se podvlače i pod vozila kako bi se prevezli - ističe Zoran.

Kamiondžije koje voze ka ovom graničnom prelazu, ali i ka Hrvatskoj, kažu da su ovakve situacije su sve učestalije, a da im migranti prilikom transporta nanose ogromne probleme.

- Pored materijalne štete koju čine, sečom cerada i drugim delima, pokušavaju na sve moguće načine da nas zloupotrebe, kako bi se prebacili u Mađarsku ili Hrvatsku. Kada stignemo na granicu i pronađu migrante koji su "uleteli" u kamion, kazne nas, i te kazne nisu male - dodao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Perica

19.10.2022 13:16

Ja neznam dokle više? Ovo niti su migranti niti izbeglice, ovo su razbojnici obični. Sve pohvatati po hitnom postupku i ukinuti im azil. Proterati sve u matične zemlje bez pardona!