SIGURAN LET Nacionalna avio-kompanija zadržala redovnost letova  Er Srbija odoleva haotičnoj situaciji u avio-saobraćaju
Foto: Alo/Tanjug

Od predstojećeg vikenda zbog najave sa londonskog aerodroma „Hitrou“ da usluga u pojedinim terminima neće biti moguća, „Er Srbija“ je bila prinuđena da otkaže popodnevne letove subotom i nedeljom između Beograda i Londona i takvo stanje će se zadržati tokom čitave letnje sezone. Pored toga, da nevolja bude veća, nacionalna kompanija je nedavno dobila jednostrani zahtev od aerodroma „Shipol“ u Amsterdamu da do kraja avgusta smanji broj sedišta u ponudi na letovima iz Amsterdama ka Beogradu, jer nemaju dovoljno ljudi za bezbednosnu proveru. „Er Srbija“ je najavila da će tražiti zaštitu svojih prava, kao i neku vrstu kompenzacije zbog finansijske štete i štete po reputaciju.

SIGURAN LET Nacionalna avio-kompanija zadržala redovnost letova  Er Srbija odoleva haotičnoj situaciji u avio-saobraćaju

Foto: Alo/Tanjug

 

S druge strane, prema podacima o avio-saobraćaju u regionu tokom juna, situacija u zemljama bivše Jugoslavije i u širem regionu Balkana još nije toliko kritična kao što je u SAD i Zapadnoj Evropi. Štaviše, „Er Srbija“ je do sada, prema informacijama iz te kompanije, u prvoj polovini jula otkazala 10 letova, svega 0,52 odsto od ukupno 1.938 planiranih, što u poređenju s hiljadama i desetinama hiljada otkazanih letova u Evropi i ne izgleda tako mnogo.

Postoje različita mišljenja u stručnoj javnosti do kada bi trenutna haotična situacija mogla da traje, ali se većina slaže da do kraja letnje sezone neće biti značajnijeg poboljšanja.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading