MALA MATURA Osmaci na korak do upisa u srednju školu: Završni ispit na kraju bio najlakši
Alo/Tanjug

Završni ispit za učenike osmog razreda je okončan polaganjem kombinovanog testa koji je sadržao pitanja iz istorije, geografije, hemije, fizike i biologije. Ispit, kao i prethodna dva, iz maternjeg jezika i matematike, organizovan je u 522 škole širom Srbije.

Učenici beogradske osnovne škole „Drinka Pavlović” u izjavi za Alo! su saglasni da su zadaci trećeg dana polaganja male mature bili najlakši.

Luka, koji je polaganje kombinovanog testa završio ranije, rekao je da planira da upiše Četvrtu beogradsku gimnaziju i da iz osnovne nosi 56,28 bodova, a da je lako uradio test.

- Super je bilo, kombinovani je bio najlakši, očekujem da ću imati maksimalan broj poena - zaključio je ovaj osmak, i dodao da je njemu bila najteža matematika.

Slično mišljenje imaju i njegovi drugari, uglavnom su zadovoljni kako su uradili testove.

- Najlakši je bio kombinovani test, meni najteža matematika - rekao je Kosta.

Njemu su se pridružili Nikola i Vuk, koji su za Alo! takođe rekli da je kombinovani test bio najlakši, a matematika teška, dok je većina pitanja iz srpskog za njih bila laka.

Prema njihovim rečima, za završetak kombinovanog testa nije bilo potrebno više od 45 minuta. Oni su istakli i da su neka pitanja u odnosu na probni bila slična.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola, u petak, 1. jula, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

Završni ispit od čijih rezultata zavisi upis u srednju školu i gimnaziju polagalo je  više od 65.000 osmaka.

MALA MATURA Osmaci na korak do upisa u srednju školu: Završni ispit na kraju bio najlakši

Alo/Tanjug

 

Koordiniranim radom i saradnjom Ministarstva unutrasnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja, zahvaljujuci dosledno sprovedenom operativnom planu, zavrsni ispiti za ucenike osmog razreda osnovnih skola protekli su bez ikakvih incidenata i ometanja, uz punu bezbednost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading