VANREDNA SITUACIJA Stravično nevreme u Šumadiji, leteli krovovi, nestalo struje! (FOTO)
Aleksandar Đorđević

Vremenske nepogode praćene izuzetno snažnim vetrom i gradom pričinile su veliku štetu u Šumadiji, najviše u graničnom delu opština Rača i Topola, u više sela.

U Rači je proglašena vanredna situacija u Saranovu, Đurđevu, Sepcima, Borcima, Donjim Jarušicama, Malom i Velikom Krčmaru.

Najveću štetu pretrpelo je Saranovo, u kojem je oluja odnela krov sa osmogodišnje škole, koja radi u sastavu račanske Osnovne škole “Karađorđe”. Leteli su i krovovi i crep sa stambenih i ekonomskih zgrada, procenjuje se da je oštećeno više od 200. U Saranovu je osetno oštećena i crkva. Bez struje je ostalo oko 400 domaćinstava, ali su ekipe EPS-a brzo dejstvovale, kao i komunalci, jer su oštećeni i lokalni putevi.

Slična situacija je i u opštini Topola, gde je šteta na usevima, stambenim i ekonomskim objektima, takođe, velika. Najviše su pogođena sela Junkovac, Pavlovac, Žabari, Šume i Natalinci. Kako kaže Dragan Jovanović, član Veća za izgradnju, infrastrukturu i opštinsku upravu i u tim selima je proglašena vanredna situacija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading