OPROŠTAJ OD MATEJA PO ZALASKU SUNCA Njegovi prijatelji i sugrađani spremaju ispraćaj u centru grada
Alo! Ilustracija /J.V.

‘Splićani, dođite na Rivu Mateju u čast, da se na simboličan način oprostimo od njega, on bi to volio...‘, poručili su. 

Teško je rečima opisati koliku tugu i bol u ovim trenucima oseća porodica tragično preminulog Mateja Periša (27). Stoga je i razumljivo što je njegov tata Nenad Periš zamolio medije i javnost da se suzdrže od dolaska na pogreb njihovog voljenog sina i brata.

- Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na saosećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da se zbog iznimno teških trenutaka za mene i moju obitelj suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, te događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje obitelji zahvaljujem - poručio je juče Nenad, podseća "Slobodna Dalmacija".

Ipak, svi oni koji osećaju da se žele oprostiti od mladog Splićanina čija je nesretna sudbina ujedinila region moći će to učiniti u ponedeljak naveče u centru grada.

Naime, kako je list doznao od prijatelja bliskih Mateju, njegova ekipa, koleginice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj od Mateja u srcu Splita.

OPROŠTAJ OD MATEJA PO ZALASKU SUNCA Njegovi prijatelji i sugrađani spremaju ispraćaj u centru grada

Printskrin

 

Sa prigodnim porukama, koje će raznežiti i ona najtvrđa srca, kao i bengalkama, pripremaju se da naprave špalir s brodicama u blizini splitske Trajektne luke. Takođe i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebali bi zatrubiti u spomen na Matejevu 'ultimu partenzu'.

Na ovaj simboličan način žele odati počast Mateju, a sve bi se trebalo odvijati sutra naveče nakon što sunce zađe.

Ovime će se tako od Periša moći oprostiti svi njegovi sugrađani, koji su sa strepnjom i nevericom, ali i nadom, proteklih pet meseci iščekivali ishod potrage za Splićaninom, koji je inače radio kao skiper.

- Osetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to voleo nakon hiljadu i hiljadu poruka i lepih reči koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani širom zemalja regije.

Svako ko želi neka sutra naveče dođe u grad. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i lepšeg mesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželeti mogli. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti - kazao je jedan od prijatelja Mateja Periša.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading