USISIVAČ KOJI JE NEKADA IMALA SVAKA KUĆA DANAS PONOVO NA DOBOŠU Sloboda aparati na licitaciji, procenjena vrednost veća od 120 miliona dinara
Foto: RINA

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je prodaju dužnika „Sloboda aparati” kao pravnog lica. Nekadašnja fabrika uređaja za domaćinstvo biće ponuđena kupcima na javnom nadmetanju 25. maja ove godine, u Centru za stečaj u Beogradu, po početnoj ceni od 126,3 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti.

Fabrika je bankrotirala aprila 2018. rešenjem privrednog suda u Čačku i na osnovu toga, kao i odluka Odbora poverilaca iz marta ove godine pristupilo se prodaji, po pravilniku za upravljanje stečajnom masom.

Kupcima se nudi ukupno 15 objekata „Aparata”, fabričkih hala i drugih poslovnih zgrada u Jezdini i Pridvorici koje su ili u mešovitoj svojini stečajnog dužnika, ili s pravom državine ili kao vanknjižno vlasništvo. Zatim, oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading