Otvorena izložbe "Vek Borbe" posvećena velikom jubileju ove kuće
Borba

Autorka je Milica Drašković, mlada novinarka Časopisa „Borba“. Cela 2022. godina posvećena je obeležavanju velikog jubileja, 100 godina kuće „Borba“. Tematska izložba „Vek Borbe“ samo je jadna od aktivnosi u okviru tog obeležavanja.

Milica Drašković, autorka izložbe i novinar Časopisa „Borba“ kaže da su joj sve kolega pomogle u odabiru fotografija koje su se našle na izložbi.

Otvorena izložbe

Borba

 

Andrija Jorgić, direktor Časopisa „Borba“ naglašava da je „Borba“ imala centralnu manifestaciju 19. februara u Skupštini grada, a da će obeležavanje jubileja trajati čitave godine.

Elena Stojanović, glavna urednica, kaže da su svi novinari imali doprinos u kreiranju izložbe koja će moći da se pogleda narednih nekoliko meseci.

Časopis „Borba“ podržavaju Ministarstvo kulture i informisanje Srbije i Grad Beograd.

Otvorena izložbe

Borba

 

Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu svečeno je presecanjem vrpce otvorio izložbu.

Kuća „Borba“ je pokretač na desetine štampanih izdanja, a grupa novinara je  njihovoj zgradi pokrenula i Radio Studio B i Atelje 212, što se može videti i na izložbi. Za „Borbu“ su pisali i Ivo Andrić, Miloš Crnjanski i Dobrica Ćosić, rečeno je na otvaranju izložbe. U budućnosti Časopis „Borba“ očekuje digitalizacija lista, od prvog broja iz 1922. godine  do danas.

Otvorena izložbe

Borba

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading