OVO NIKAKO NE SMETE RADITI NA SVOJU RUKU Može biti smrtonosno, upozorava doktorka
TV Pink/Printscreen

To se radi u konsultaciji sa lekarom, naglasila je doktorka Stefanović.
Ona je rekla da su tokom noći imali pacijenta koji je od svoje redovne tablete uzeo četvrtinu tablete, a onda i od još jedne četvrtine četvrtinu.

-Tako subdoziran lekom ne može da se postigne efekat. U pitanju je bio visok pritisak. Ne možete na svoju ruku menjati terapiju.

To se radi u konsultaciji sa lekarom,- naglasila je doktorka Stefanović.

Prema njenim rečima, tokom noći pacijentima je na raspolaganju Hitna pomoć, a preko dana morate da se javite svom lekaru.

SLAVIMO SVETE MUČENIKE AGATOPODA I TEODULA Odbili da se odreknu Hrista, uzviknuli ove reči i otišli u smrt - Alo.rs

Ako ste se dogovorili sa lekarom da se pri skoku pritiska ponašate na određen način to je u redu, ali nikako da sami odlučujete,- savetuje doktorka.

Napomenula je da ima pacijenata koji tvrde da osete kada im je povišen pritisak, što je prema njenim rečima, potpuno netačno, jer se organizam posle određenog vremena navikne i vrlo slično možete da se osetite i kada vam pritisak padne, a onda ako uzmete pogrešan lek može biti opasno.

-Želim da naglasim da ne možete uzimati tuđe lekove, pogotovo nitroglicerin. Imali smo slučaj pacijenta koji je uzeo nitroglicerin, a zapravo je bila takva lokalizacija infarkta koji nosi nizak pritisak, da smo ga jedva spasili. To može biti smrtno opasno, nemojte to raditi,- rekla je doktorka Stefanović.

Podsetila je da pacijenti imaju na raspolaganju službu Hitne pomoći gde mogu da dobiju pravi savet.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading