MINISTARKA TRIVIĆ: Republika Srpska i Srbija intenzivno sarađuju u prosveti i kulturi
Printscreen

- Uprkos celoj, otežavajućoj situaciji koju je uzrokovala pandemija virusa korona, zajedno sa saradnicima, uspela sam uraditi značajne iskorake kako u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja, tako i u oblasti kulture.

Povećali smo obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem gradeći nove objekte, ali i ustupajući prostore škola za vrtiće koji nisu postojali u manjim opštinama, odnosno ruralnim sredinama. Provodimo besplatan program pred polazak u školu za onu decu koja nisu nikada bila u vrtiću, obezbedili smo besplatne vrtiće za decu sa smetnjama u razvoju i decu bez roditeljskog staranja.

MINISTARKA TRIVIĆ: Republika Srpska i Srbija intenzivno sarađuju u prosveti i kulturi

Printscreen

 

Završili smo digitalizaciju u osnovnim školama i nastavili sa srednjim, gradimo nove škole i proširujemo kapacitete postojećih, unapredili smo nastavne planove i programe u osnovnim i srednjim stručnim školama, iskoračili smo u dualnom obrazovanju, usavršavamo prosvetne radnike i nagrađujemo ih za postignute izuzetne rezultate. Stvaramo novu školu za novo doba.

U oblasti kulture u prethodne tri godine osnovali smo Filharmoniju Republike Srpske, Centar za razvoj i unapređenje kinematografije, uveli smo statuse samostalnih umetnika i stručnjaka u kulturi, izdvojili smo veće budžete za programe iz oblasti kulture, otkupe književnih djela, ali i otkupe slika, rekonstruišemo Muzej savremene umetnost Republike Srpske, proširili smo kapacitete Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, u Hašanima smo i obnovili kuću Branka Ćopića, provodimo kampanju Čitajmo zajedno, intenzivno sarađujemo sa institucijama i ustanovama obrazovanja i kulture Republike Srbije - istakla je Natalija Trivić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading