Održan sastanak predstavnika srpske i slovenačke službe za vanredne situacije u Beogradu
MUP

Pozdravljajući slovenačke kolege na čelu sa generalnim direktorom Darkom Butom u ime ministra Vulina, državni sekretar je istakao da je dosadašnja saradnja dve službe za vanredne situacije veoma dobra i bitna našim državama, ali i ostalim zemljama u regionu.

„Srbija razvija dobrovoljno vatrogastvo, a iskustvo Slovenije svakako može da pomogne na tom putu kroz razmenu znanja i obuka”, rekao je državni sekretar i istakao da se, uz podršku ministra Aleksandra Vulina, unapređuje Sektor za vanredne situacije kroz nabavku i ulaganje u opremu, kao i da jača saradnja sa jedinicama lokalne samouprave i dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji.

POBEGAO OD ŽENE U POLICIJU I TRAŽIO DA GA POŠALJU U ZATVOR Sudija je ekspresno doneo IZNENAĐUJUĆU ODLUKU

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić naglasio je potrebu za unapređenjem saradnje sa slovenačkim kolegama, naročito u oblasti funkcionisanja i jačanja kapaciteta dobrovoljnih vatrogasnih društava imajući u vidu iskustvo Slovenije u toj oblasti.

Ovaj sastanak jedna je od aktivnosti u skladu sa Sporazumom o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i drugih katastrofa potpisanog između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije 2015. godine, čiji je cilj sprečavanje i ublažavanje posledica od katastrofa kao i jačanje pripremljenosti za blagovremeni odgovor.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading