U CILJU POVEĆANJA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA Policija će vršiti pojačanu kontrolu traktora
Foto: RINA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu vršiće pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju na putu, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora, a analize pokazuju da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora.

U ovim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju.

S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, apelujemo na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno one koje se odnose na svetlosne uređaje i signalizaciju.

U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da traktori i radne mašine noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, u saobraćaju na putu moraju imati uključeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Србислав

15.02.2022 12:00

Сетили се да раде свој посао. Схватам да морају да изађу на јавне путеве због доласка на своје поседе, али морају да поштују и закон као и остали возачи. Често иду без укључене ротације нерегистрованих вуку стајско ђубре просипају по коловозу не чисте гуме када излазе из њива попију по неку па за волан. Имам пример да одвоје особу у цистерна изручују где стигну и баш их брига за све то.