POZIV Pomozimo porodici Arsenijević koja živi u nehumanim uslovima
Alo

Članovi kanadske neprofitne humanitarne organizacije „28. jun“ obišli su porodicu Arsenijević i zatekli tužan prizor - u prostoriji od petnaestak kvadrata dva su improvizovana kreveta, škiljava sijalica i ikona na raspuklom zidu.

- Sačekali su nas uvijeni u staru ćebad jer je jedini izvor toplote zarđala, mala peć na drva. U kući nema vode ni kupatila, sve je u stanju raspadanja. Česma je ispred kuće, nužnika nema - opisali su oni.

STREPNJA ZA DECU

Da nesreća bude veća, Živadinka ima kancer u završnoj fazi i od letos ne može da ustane iz kreveta, a sledi joj i odlazak u bolnicu. Međutim, ona najviše strepi za svoju decu, volela bi da bar ne mora da brine o njihovoj bezbednosti u ovim nehumanim uslovima.

POZIV Pomozimo porodici Arsenijević koja živi u nehumanim uslovima

Alo

 
POZIV Pomozimo porodici Arsenijević koja živi u nehumanim uslovima

Alo

 

Dvojica starijih sinova, Nikola i Srećko, trude se da zarade nešto, ali njihovi prihodi jedva uspevaju da pokriju za osnovne životne namirnice. Najmlađi sin Slađan (17) je dete s posebnim potrebama i hitno mu je potrebna posebna nega.

- Dok se nisam razbolela, spremala sam i pokušavala da skupim koliko mogu. Sada uglavnom ležim, a deca rade, kupuju hranu, krompir, pasulj, brašno koliko možemo - priča Živadinka.

KAKO DA DONIRATE NOVAC

Online Donations:

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Credit Card: https://28jun.org/donate

 

Facebook Fundraiser: https://www.facebook.com/donate/243671427959561/

 

SMS: Pošalji 1 na 1733

 

Tekući račun:

Ime: 28. JUN

Dinarski račun broj: 265111031000342797 

Raiffeisen banka Srbije

PUKO PREŽIVLJAVANJE

Prethodnih godina nekako i uspevaju da prežive i skupe novac za hranu, ali kuću nikako ne mogu sami da obnove.

- Najviše bi nam značilo kada bi moglo da nam se pomogne da sredimo kuću. Znali bismo i mi malo da pomognemo majstorima, ima još meštana koji bi došli da nam pomognu - kaže Srećko, koji inače pomaže na jednoj obližnjoj farmi.

Ni Nikola nije besposlen, on pomaže u jednoj firmi u selu. Još nekoliko meseci, dok najmlađi sin Slađan ne završi srednju školu, i ostaće bez prihoda koji Živadinka ostvaruje za njega.

POZIV Pomozimo porodici Arsenijević koja živi u nehumanim uslovima

Alo

 

- Meštani Pepeljevca rekli su nam da bi sigurno pomogli u izgradnji kuće za svoje čestite komšije, ali potrebna im je pomoć dobrih ljudi da kupe građevinski materijal i obezbede hranu, ogrev, sanitarije i iole pristojan život porodici dok kuća ne bude završena. Čak i najmanja donacija značiće mnogo Arsenijevićima - kažu u organizaciji „28. jun“.

O organizaciji „28. jun“

„28. jun“ je registrovana humanitarna organizacija, proglašena je najefikasnijom u regionu zapadnog Balkana. „Mi smo poslednje utočište porodicama koje se nalaze u teškim životnim okolnostima. Poslednjih 10 godina naši volonteri su se pobrinuli da nijedna porodica ne ostane odbijena i nezbrinuta, kažu ovi humanitarci i dodaju da 100 odsto donacija direktno ide onima kojima je najpotrebnije, tako da se poklon građana prosleđuje odmah i u potpunosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading