BEOGRAD NAPREDUJE Vesić: Završeni radovi na Centru za socijalni rad u Rakovici! (VIDEO)
Printcreen Instagram

Vesić je, prilikom obilaska Centra u Rakovici istakao da je to peti po redu koji je rekonstruisan, podsećajući da je Grad u poslednjih pet godina uredio centre u Surčinu, na Vračaru, Zvezdari.

Dodao je da se radovi na centru u Grockoj privode kraju.

- To što možemo da uređujemo centre za socijalni rad govori o tome koliko Beograd napreduje, jer kada nemate dovoljno novca onda rešavate najurgentnije probleme sa kojima se Grad suočava - kaže Vesić.

On je naveo da u Rakovici živi oko 108.000 stanovnika, a da od toga 6.000 ljudi koristi socijalnu pomoć, te da će se, kaže, Grad truditi da zbog svih kojima je pomoć potrebna, da dodatno unapredi socijalne usluge.

Istakao je da u tom centru ima 28 zaposlenih koji rade osetljiv, društveno odgovoran posao i da zbog toga moraju da budu nagrađeni kroz uslove rada i plate.

- Kao Grad imamo obavezu da pokažemo tim ljudima koji rade u centrima za socijalni rad da stojimo iza njih i da želimo i kroz uslove rada i kroz plate da im se zahvalimo za posao koji rade - naveo je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je taj centar kompletno rekonstruisan, te da su završeni podopolagački radovi, zamenjena stolarija, instalacije.

Navela je i da je prostor opremljen novim nameštajem i da je soba za kontrolisano viđanje dece, kaže, uređena po svetskom standardima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Vesic (@vesicg)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading