ODLUČENI DATUMI Evo kada počinje zimski raspust i šta ni brojke neće promeniti
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

Na prvoj narednoj sednici Kriznog štaba na dnevnom redu je tema - raspust i tada će biti precizirani datumi.

Kako stvari sada stoje zimski odmor za đake kreće 31. decembra, a drugo polugođe 24. januara.

U Vojvodini će datumi biti nešto drugačiji i na zimski raspust đaci odlaze 24. decembra. Osnovci se vraćaju na nastavu 17 januara, a srednjoškolci 10. januara 2022 godine.

Ni ove školske godine neće se ići na razdvajanje raspusta u dva dela, a kao što je to bio slučaj pre pandemije kovida. Kao i prošle godine raspust će biti iz jednog dela, ali će početi nedelju dana kasnije.

Iako nastavu, ali i đačke odmore poprilično diktiraju brojke zaraženih, izvor Blica navodi da je izvesno da neće biti produžavanja raspusta.

Dakle čak i ukoliko brojke ostanu visoke, raspust će trajati regularno.

ODLUČENI DATUMI Evo kada počinje zimski raspust i šta ni brojke neće promeniti

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

 

Naredna sednica Kriznog štaba na kojoj bi trebalo da se aminuju datumi raspusta, još uvek nije zakazana. Gotovo je izvesno da će biti održana u narednih petnaestak dana.

I dalje svakog petka se sastaje Radna grupa koja analizira broj obolelih u školama i opštini, a potom na osnovu nekoliko parametara koji se prate donosi odluke o modelu nastave koji će se primenjivati.

Glavni cilj je da deca idu u školu i da su što više u klasičnoj nastavi, odnosno u školskim klupama. Otuda se i izbegava produženje raspusta čak i ako su visoke brojke i ide na varijantu da se nastava odvija po modelu koji je najmanje rizičan za svaku opštinu ili regiju ponaosob.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading