Želite da i vi budete pioniri napretka– poziv diplomcima da se priključe liderima u rudarskoj industriji
Rio tinto

Jedna od vodećih rudarskih kompanija sa tradicijom dugom preko 150 godina, pokrenula je globalni dvogodišnji program za diplomce. Program za najbolje diplomce ima za cilj da razvije novu generaciju budućih lidera koji će inspirisati druge i umeti da ostvare napredak i u kompleksnim i izazovnim uslovima poslovanja.

Više od vek i po, Rio Tinto je kompanija pionira - generacija ljudi širom sveta koji dele istu želju i viziju -  da proizvode materijale neophodne za ljudski napredak. Rio Tinto, predvodnik održivosti u svojoj industriji, u Srbiji razvija projekat Jadar tako da bude globalni uzor. Projekat Jadar jedan je od najvećih grinfild litijumskih projekata u svetu. Jadar je ležište sa potencijalom da Srbiju učini velikim svetskim proizvođačem litijuma i pozicionira je kao predvodnika u zelenoj tranziciji. Jadar će proizvoditi litijum karbonat kvaliteta pogodnog za izradu baterija za električna vozila i velikih baterija za skladištenje obnovljivih izvora energije. Zbog svoj primene, litijum je klasifikovan kao kritični materijal, od presudne važnosti za postizanje ciljeva nulte emisije gasova. Pored toga, Jadar će proizvoditi borate koji su potrebni za razvoj opreme za proizvodnju obnovljive energije, kao što su solarni paneli i vetroturbine.

Diplomci koji sebe vide kao lidere, koji imaju inovativni duh i spremni su da slede svoje snove, imaju priliku da se priključe timu vrhunskih svetskih stručnjaka u transformaciji industrije koja je već počela. Ukoliko verujete da možete doprineti zelenoj tranziciji i održivom poslovanju, a imate sledeće obrazovanje, sa nestrpljenjem očekujemo buduće kolege:

  • Inženjer rudarstva (podzemni rudnik 21. veka)
  • Procesni inženjer (u pogonu za preradu minerala)
  • Inženjer elektrotehnike ili mašinstva (za oblasti elektrotehnike, mašinstva, mehatronike, robotike)
  • Ekonomista ili druge društvene nauke, zainteresovan za treninge i obuke

Diplomci koji budu odabrani da se priključe projektu Jadar nakon posebno razvijenog načina selekcije, tokom dve godine programa imaće priliku da sarađuju sa globalnim liderima Rio Tinta kroz masterklasove, mentorske programe, da steknu iskustvo rada u internacionalnom okruženju i u drugim zemljama u kojima Rio Tinto posluje, da razvijaju inovativne projekte uz pomoć najmodernijih tehnologija i povežu se sa mladim nadama širom sveta.

Ukoliko vidite sebe kao jednog od budućih pionira napretka, završili ste potrebne studije, bachelor ili master u 2020., 2021. ili do maja 2022, imate manje od dve godine relevantnog radnog iskustva i pravo na rad u Srbiji, sve detalje programa možete saznati na kompanijskoj veb stranici https://www.riotinto.com/careers/graduates-students.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading