DIRLJIV SUSRET Vatrogasac Aleksandar posetio Novoviće nakon odlikovanja, Vilin im obećao novi televizor
Alo/ M. O.

Dirljiv susret vatrogasca-spasioca Aleksandra Taleskog (28) sa Ljiljanom (82) i Miletom Novović (82), propraćen je emocijama sa obe strane i velikom zahvalnošću hrabrom momku koji je posle samo tri godine službovanja u Vatrogasnospasilačkom batalljonu pokazao neizmernu požrtvovanost i odanost poslu, ali i da je i te kako dorastao poslu za koji se opredelio.

Stigao je i da ispuni želju domaćinima da se upoznaju, ali ovoga puta, nije ušao kroz prozor, nego je dočekan uz osmeh, širom otvorenih vrata doma Novovića.

- Nakon odlikovanja u Beogradu, moram da kažem da mi je velika čast što sam nagrađen, daću sve od sebe da opravdam svoj posao i ubuduće. Moram da kažem da je ministar Vulin obećao porodici nov televizor, pošto je stari oštećen u požaru - rekao je Taleski i prisetio se večeri kada je spasao život Ljiljani.

- Nisam bio na dužnosti i oko pola osam uveče izašao sam da prošetam psa sa drugarom. Skrenuo sam u susednu ulicu Hajduk Veljka i ugledao dim iz kuće Novovića, ali tada nisam znao ko tu živi. Kada smo se približili kući, čuo sam ženski glas kako moli za pomoć. Brzo sam skinuo jaknu, podigao roletnu, a drugar mi je pomogao da uđem kroz prozor. Ljiljanu sam odmah u naručju izneo u dvorišnu kuću njihove ćerke. U susednoj sobi, plamen sveće zahvatio je stočić na kojem je stojala, goreo je i kolač, žito, kadionica, bosiljak. Osetila se i plastika od televizora koji je počeo da dimi. Vatra je zahvatila i deo ormara u kojem je bila posteljina, pa je počeo da kulja gusti dim. Pozvao sam kolege i hitnu pomoć, uspeli smo da spasimo ljude i kuću. Najvažnije da je Ljiljana dobro i njeni ukućani - kaže se Aleksandar.

Novovići su ranije za Alo! izjavili da žele da upoznaju Ljiljaninog spasioca, a samo dva sata nakon toga, hrabri vatrogasac već je stigao iz Beograda i bio u njihovoj kući.

- Hvala ti što si mi spasao život, zaslužio si nagradu koju si danas dobio. Imaš veliko srco što si došao u posetu da vidiš kako sam - tim rečima se Ljiljana obratila svom spasiocu prilikom posete.

- Pozvao sam Aleksandra da nam naredne godine za Svetog Luku bude gost na slavi. Mnogo mi je drago što smo se upoznali - dodaje Ljiljanin suprug Mileta Novović.

Porodica Novović poznata je u Kikindi, jer je Ljiljana penzionisana doktorka, specijalista medicine rada, gde je provela radni vek, dok je Mileta rudarsko-geološki inženjer u penziji, koji je bio na rukovodećim funkcijama u firmi "Tozi Marković" i komunalnom preduzeću. U braku su već 57 godina.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading