STIŽE CIKLON SA ZAPADA Večeras se naglo menja vreme, Đorđe Đurić objavio dugoročnu prognozu
YT/ Novo jutro

 

Metetorlog Đorđe Đurić upozorio je na nagliju promenu vremena koju možemo da očekujemo od srede, kada će se Srbija i naše područje naći pod snažnim uticajem ciklona sa zapada.

- Od srede do subote se očekuju padavine koje će naročito obilne biti u regionu, posebno u oblasti Jadrana. Padavine u Srbiji biće praćene jakom i olujnom košavom. Od srede se očekuje pad temperature, pa će u četvrtak i petak biti hladno, uz prave jesenje temperature, a one će tokom dana kretati od 11 do 17 stepeni, u Beogradu od 12 do 14 - istakao je Đurić.

Meteorolog Marko Čubrilo kaže da, osim obilnijih padavina koje bi mogle uz kraće prekide da traju do vikenda, treba očekivati i jače zahlađenje te bi se maksimumi kretali od oko 9 do 17 stepeni Celzijusa, a na istoku Srbije samo oko 7.

- Uz jaku do olujnu, hladnu, košavu nad ovim delom regiona, subjektivan osećaj hladnoće bi bio vrlo visok. Za sada proračuni gotovo svih modela sve do oko 15. oktobra nemaju signal za neko konkrentije poboljšanje, a posebno ne za otopljenje - naveo je on.

STIŽE CIKLON SA ZAPADA Večeras se naglo menja vreme, Đorđe Đurić objavio dugoročnu prognozu

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading