CRVENI METEOALARM UPALJEN! Temperatura i do 40, vremenski uslovi OPASNI, evo kada se vraćaju pljuskovi
Tanjug/Jaroslav Pap

Na teritoriji severne i centralne Srbije upaljen je crveni meteoalarm! Temperature će biti vrlo visoke a vremenski uslovi se karakterišu kao opasni!

U celoj Srbiji minimalna temperatura biće od 16°C do 24°C, a maksimalna od 36°C do 40°C. 

U Beogradu danas sunčano i velika vrućina. Noć će biti takođe vrlo topla. Vetar slab istočni i jugoistočni, a krajem dana umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 24°C, a maksimalna do 39°C.

U Nišu sunčano i vrućina. I noć će biti vrlo topla. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 39°C.

U Užičkom regionu sunčano i još veća vrućina. Vetar slab severoistočni i istočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 19°C, a maksimalna od 38°C do 40°C, na Zlatiboru i Tari oko 33°C.

U Vojvodini sunčano i još veća vrućina. Noć će biti takođe vrlo topla i u mnogim gradovima minimalna jutarnja temperatura se neće spustiti ispod 20°C. Vetar slab severoistočni, istočni i jugoistočni, u južnom Banatu krajem dana umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 18°C do 21°C, a maksimalna od 37°C do 39°C.

U Novom Sadu sunčano i vrućina. I noć će biti vrlo topla. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 39°C.

U Subotici danas sunčano i vrućina. I noć će biti vrlo topla. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 38°C.

Vreme narednih dana

U noći četvrtak na petak vrlo toplo, tropska noć u većini gradova. U petak sunčano i vrućina uz par stepeni nižu maksimalnu temperaturu u odnosu na četvrtak. Na zapadu i jugozapadu čak i toplije, ali će popodne razvoj oblaka usloviti pojavu lokalnih pljuskova na tom području. Vetar slab do umeren istočni, u Pomoravlju i Podunavlju povremeno pojačan jugoistočni. Pritisak oko normale.

Minimalna temperatura od 18°C do 26°C, a maksimalna od 33°C u Negotinu do 40°C u Prijepolju. Za vikend malo manja vrućina, ali maksimalne dnevne temperature i dalje iznad 30°C. U popodnevnim satima je moguća ređa pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom u subotu.

Prva tri dana iduće sedmice ponovo „pojačava“ vrućina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading