Škola
Alo!/Masanori Jošida
Škola

Alo!/Masanori Jošida

Škola, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Novi pravilnik o ekskurzijama predviđa da će samo maturanti moći da idu u inostranstvo, a da će ih na putovanjima obavezno pratiti direktor škole. Osnovnoškolci će obilaziti znamenitosti i prirodne lepote Srbije.

 

- Najviše smo se zalagali za to da od sada na sve maturske ekskurzije ide direktor kao stručni vođa puta. Situacija je daleko bolja da se rešava problem na ekskurziji ako je direktor prisutan. Šta on može da uradi ako je udaljen 2.000 km i na primer nastavnici ga zovu u toku noći zbog problema? - pita se Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske škole iz Beograda i predsednik Društva direktora škola Srbije.

Škola

Alo!/Masanori Jošida

Škola, Foto: Alo!/Masanori Jošida

  NE ZNA ŠTA JE SNAŠLO Vesna Pešić poručila poslanicima da ne glasaju za Tijanin zakon, onda joj se desilo nešto što dosad nije iskusila!

Srbija će, što se tiče plana ekskurzija od 2020. godine, biti podeljena na osam regija ( Vojvodina, Zapadna Srbija, Jugozapadna Srbija, Centralna Srbija, Južna Srbija, Istočna Srbija, Ibarsko-kopaonički kraj i Beograd s okolinom) koje će osnovci proputovati za osam godina.

Oni neće morati da obilaze regiju u kojoj žive.