Vrtić
Foto: Alo/Alo!

"Kao i prethodnih nekoliko godina, zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge „eVrtić” na portalu eUprave. Ovo je najjednostavniji način i sva potrebna dokumentacija pribavlja se po službenoj dužnosti, tako da nema potrebe da roditelji odlaze u ustanove”, rekla je za Tanjug Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Upis je, prema njenim rečima, počeo za svih 318 vrtića u 17 gradskih opština.

Gradska sekretarka je napomenula da nema razloga za brigu jer ima dovoljno vremena za prijavu.

“Konkurs će trajati do 17. maja i tada ćemo, nakon rada upisnih komisija u svim opštinama, 10. juna imati prve preliminarne rang liste”, rekla je Čamagićeva.

Ona je objasnila da će nakon toga uslediti rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna.

Prema njenim rečima, dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

“U toku je izgradnja nekoliko novih objekata, tako da će se i tokom godine otvarati nova mesta. Povećanje kapaciteta očekuje se u toku leta nakon što analize dolaznosti pokažu gde je moguće odobriti više slobodnih mesta, odnosno koliko budućih školaraca napušta vrtiće”, rekla je Čamagićeva. 

Ona je dodala da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa.

"Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da su tada najpreciznije informacije o slobodnim mestima, s obzirom na to da je članom 28. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju regulisano da radna godina počinje 1. septembra”, rekla je Čamagićeva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading