berza
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Povodom Međunarodnog dana žena, Beogradska berza i Mreža Globalnog dogovora Srbija u prostorijama Beogradske berze su održali događaj "Berzansko zvono za rodnu ravnopravnost".

berza

Foto: Vladimir Marković

 

 

Ivan Leposavić, izvršni direktor Beogradske berze, je rekao kako mu je velika čast što šestu godinu za redom organizuju ovaj događaj:

berza

Foto: Vladimir Marković

 


- Upravo je ovo prilika da se pošalje jedna snažna poruka o važnosti ove teme i da se o njoj razgovara na dublji način. Mogu sa ponosom da kažem da preko 65 posto svih zaposlenih na berzi su žene i najzaslužnije su što će Beogradska berza ove godine obečećiti 130 godina postojanja.


- Berza ovu manifestaciju drži veoma visoko na svojoj agendi i to će biti tako i u budućnosti,  jer stvarno verujemo da je rodna ravnopravnost duboko važna za celokupno društvo - ističe Leposavić.


Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, kaže za Alo!:

berza

Foto: Vladimir Marković

 

 


- Mnogo toga smo postigli i na zakonodavnom i na institucionom nivou. Srbija se u različitim segmentima i u međunarodnom nivou nalazi na visokim mestima u pogledu rodne ravnopravnosti i imamo dobro uspostavljene mehanizme. Veliki napredak je napravljen na polju biznisa, preduzetništva i u političkom životu, a ono gde ima mesta za unapređenje je zdravlje žena i vrednovanje rada žena.


- Na mene su uticale mnoge žene, počev od istorijskih poput književnica i aktivistkinja Simon de Bovoar, Rebeke Vest... - otkriva ona. - Ali i žene na čijim leđima sam i ja izrasla, koje su igrale ključnu ulogu u mom životu, poput moje majke, moje nane, komšinice i prijateljice iz okruženja. One nikako nemaju manje značajnu ulogu.

berza

Foto: Vladimir Marković

 


Tijana Koprivica, direktorka održivog poslovanja Delta Holdinga, imala je lepu poruku za žene svih uzrasta:


- Moj savet devojčicama, devojkama i ženama iz generacije koje dolaze je pre svega da slušaju svoje srce, da veruju u sebe i veruju da su jednako sposobne i jednako važne i vredne, i tako mogu da ostvare sve što požele!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading