Šapić ugostio delegaciju kineske provincije Šandong
Foto: Alo/Foto: Grad Beograd

Gosti iz Kine pozvali su Aleksandra Šapića da u oktobru poseti glavni grad provincije i bude počasni gost na Forumu lokalnih lidera iz zemalja koje sarađuju sa Kinom.  

S delegacijom iz kineske provincije Šandong razgovaralo se i o mogućem širenju saradnje jer su kineski investitori veoma zainteresovani za ulaganje u projekte u Beogradu. Kineske kompanije su značajni partneri u velikim infrastrukturnim projektima u čitavoj našoj zemlji, što je rezultat izuzetno kvalitetnih odnosa između dve zemlje. 

Generalno je dogovoreno da se poveća broj međusobnih poseta na najvišem nivou, kako bi se precizirali oblasti saradnje. Pored infrastrukture, istaknuti su projekti u oblasti kulture, obrazovanja, sporta i razmene studenata. 

Na sastanku je bilo reči o predstojećem nastavku radova na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj, koja će, kako je planirano, imati 284 parking mesta.

U skladu sa ugovorom o javno-privatnom partnerstvu, kineska investicija iznosi oko sedam miliona evra, te novac neće biti izdvajan iz gradskog budžeta. Ovo je jedna od četiri podzemne garaže koje je predviđeno da u Beogradu gradi kineski investitor i koje će umnogome umanjiti problem nedostajućih parking mesta u centru grada. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading